Accident CUMPLIT de autocar în Caransebeş. 26 de persoane au fost rănite. A fost activat CODUL ROȘU

16 Oct 2015
Accident CUMPLIT de autocar în Caransebeş. 26 de persoane au fost rănite. A fost activat CODUL ROȘU
Accident teribil, aseară, în Caransebeș. Un autocar ce transporta 50 de angajați de unei firme de cabluri a intrat pe contrasens, a lovit în plin o mașină după care s-a oprit într-un stâlp de curent. Impactul a fost devastator. Rând pe rând, 26 de oameni au ajuns la Spitalul Municipal de Urgenţă. Cinci răniţi sunt cetăţeni slovaci.
 
”Din primele cercetari rezulta ca soferul autocarului a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens unde a lovit o masina si un stalp de electricitate. Pana in acest moment avem 13 persoane transportate la spital”, a declarat imediat după accident cms. șef Decebal Davidoiu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Caraș-Severin. 
 
Primii răniţi au fost transportaţi la spital de martorii accidentului. La faţa locului au sosit apoi mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD, iar ISU Semenic şi autorităţile medicale au activat planul roşu de acţiune.
 
Unii pasageri au suferit contuzii sau traumatisme, alţii s-au ales cu fracturi de maxilar, mâini, picioare sau cu capul spart. O tânără din Turnu Severin are o fractură de coloană vertebrală şi a fost transportată la Clinica de traumatologie din Timişoara. 
 
 ”A fost activat codul rosu, iar locul accidentului a fost eliberat. Toate victimele au fost transportate la spitalul din Caransebes cu autospecialele ambulantei si SMURD. Dintre raniti doar doua persoane sunt mai grav ranite si prezinta politraumatisme, insa viata lor nu este pusa in pericol”, a declarat pentru resita.ro, dr. Adrian Truica, director medical in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Caras-Severin. 
 
Autocarul nu mai avea autorizaţie de transport de călători din septembrie. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră