A murit Max, câinele de luptă al Armatei Române

09 Sep 2015
A murit Max, câinele de luptă al Armatei Române
A fost cel mai bun şi mai loial tovarăş al militarilor români din Afganistan. Nu s-a plâns niciodată că i-ar fi prea greu. A executat misiuni de control, de patrulare, de căutare şi de scotocire. Detecta ca un radar materiile explozive, fiind întotdeauna la locul potrivit, Max, câinele de luptă al Armatei Române, cel care de-a lungul timpului a salvat multe vieţi, a murit.

"Max s-a stins....demn, brav si increzator in oameni pana la sfarsit.....Ieri seara, tarziu, de fapt, ne-am luat ramas bun pentru totdeauna....", a scris Sorina Hanea, persoana care l-a salvat pe Max, l-a preluat cu proces-verbal de la Armată, l-a îngrijit și l-a înconjurat cu dragoste.



Max este primul câine de luptă al Armatei Române care a contribuit la misiunile militare din Afganistan, antrenat special pentru descoperirea minelor şi dispozitivelor explozibile artizanale care ar putea răni sau ucide militari români. A salvat multe vieţi pe câmpul de luptă ca dublul misiunii unui militar de rând. Max este singurul câine român care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate şi solului arid din Afganistan.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră