A fugit Alina Bica? În ce ţară s-ar afla fosta şefă DIICOT

16 Ian 2018
A fugit Alina Bica? În ce ţară s-ar afla fosta şefă DIICOT

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, se află de trei săptămâni în Costa Rica, a anunțat un apărător al fostei procuroare, potrivit hotnews.ro.

La termenul de marți de la Curtea Supremă al unui dosar privind despăgubirea acordată de ANRP lui Gheorghe Stelian, avocatul Alinei Bica a declarat că aceasta este plecată din țară de trei săptămâni. Așa a motivat el în fața magistraților lipsa Alinei Bica de la termenul de judecată.

Informația a fost trimisă jurnaliștilor de la HotNews de către martori care au asistat la ședința de judecată.

Doru Trăilă, unul dintre apărătorii Alinei Bica, nu a dorit, totuși, să confirme această informație: ”Nu pot comenta, dumneavoastră puteţi lansa această informatie în mediile publice”.

În fața instanței, avocatul Aline Bica ar fi prezentat documente în limba spaniolă prin care s-ar arăta că aceasta se află în Costa Rica și nu poate reveni în România. 

Mai mult, el ar fi sugerat că Bica a plecat în Costa Rica pentru a profesa ca avocat, deoarece în Romania nu mai are acest drept. Judecătorii nu au luat în considerare documentele, deoarece acestea nu erau în limba română, mai precizează sursele citate de HotNews.

Textul integral al ştirii difuzate de HotNews poate fi citit AICI.

UPDATE

Fosta șefă DIICOT Alina Bica a oferit prima declarație după pretinsa fugă în Costa Rica, scrie antena3.ro.

„Am văzut știrile apărute despre pretinsa mea fugă din țară. Într-adevăr nu mă aflu în țară, lucru pe care l-am adus la cunoștință instanței, dar țin să precizez că nu se pune problema să fi fugit din țara, așa cum nu se pune problema să mă gândesc să fug în viitor. Mă confrunt cu o situație personală, privată, care și ea a fost adusă la cunoștința instanței. Mai multe comentarii nu doresc să fac. Voi clarifica situația în foarte scurt timp”, a spus Alina Bica pentru luju.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră