Ediție aniversară a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș” 

08 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ediție aniversară a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș” 

A 10-a ediţie a Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”, la care SMART FM este partener media,  va începe luni 15 mai, la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti.

O echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și Trupa de teatru „AS” invită liceenii pasionați de teatru și muzică la un festival - concurs național în memoria lăzăristului Florian Pittiș,

Festivalul a devenit un proiect de suflet pentru lăzăriști care în fiecare primăvară reușesc să își pună în practică abilitățile de lucru în echipă, managementul și comunicarea printr-o manifestare culturală în memoria lui Florian Pittiș. 

Teatrul și muzica reprezintă forme de modelare a personalității, astfel că festivalul se dorește a fi un prilej și pentru publicul spectator de a urmări cele mai bune prestații ale tinerilor din România.

Ocazia concurenților de a cânta/interpreta pe scena Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” , unde au debutat nume mari ale scenei românești, întregește experiența oferită de acest festival.
           

Festivalul este organizat în două secțiuni şi se va desfășura la Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”:

Ziua 1 –  Luni, 15 mai, ora 18: Secțiunea muzică & teatru;
Ziua 2 – Marți, 16 mai, ora 18: Secțiunea teatru;
Ziua 3 – Miercuri, 17 mai, ora 18: Gala și festivitatea de premiere;

 

Juriul este format din: Mihai Constantin, Ana Bianca Popescu – actriță a Teatrului Mic  și premiantă în primele ediții ale fesivalului, Virgil Ianțu, Adrian Despot, Ionela Neagoe – director adjunct Colegiul Național „Gheorghe Lazăr. Președintele juriului – prof. Victor Ioan Nicolae – director Colegiul Național „Gheorghe  Lazăr”  și președintele de Onoare: Anda Pittiș. 

De asemenea, la gala de premiere, Teodora Buciu, câștigătoarea emisiunii „Vocea României” și premiantă în cadrul Festivalului de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”, va susține un recital.  Festivalul este transmis LIVE pe www.radio3net.ro. 

Anul acesta, va fi organizat şi un vernisaj în foaierul Teatrului Bulandra. Acesta va fi realizat în colaborare cu Judy Florescu, cea care a inițiat proiectul. Tablourile sunt realizate de un grup de liceeni care și-au dorit să portretizeze unii dintre cei mai cunoscuți actori ai teatrului românesc, printre care: Oana Pellea, Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Tudor Chirilă, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Florin Piersic Jr.

Trupa câştigătoare a Marelui Trofeu la secţiunea teatru îşi va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti. La secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului  « Folk You – Florian Pittiș », Vama Veche .

Alte stiri din Teatru

Ultima oră