NBA lansează un turneu online cu participarea sportivilor de acasă

10 Apr 2020 | scris de A.A.
NBA lansează un turneu online cu participarea sportivilor de acasă

Starurile Chris Paul, Trae Young, precum şi foştii jucători Chauncey Billups şi Paul Pierce se vor întrece în cadrul unui turneu televizat H.O.R.S.E, menit să suplinească vidul cauzat de pandemia de coronavirus în rândul fanilor baschet, a anunţat, joi, liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), citată de AFP, preluat Agerpres.

Turneul, care va reuni opt jucători, va debuta duminică şi va fi difuzat de canalul ESPN.

Un sponsor al evenimentului va plăti în numele jucătorilor suma de 200.000 de dolari unor asociaţii de caritate aflate în prima linie a eforturilor de intervenţie contra pandemiei de coronavirus, care a forţat NBA să-şi suspende sezonul în urmă cu o lună.

H.O.R.S.E este un joc în care jucătorii trebuie mai întâi să descrie aruncarea la coş pe care o vor face şi apoi să execute, slam dunk-urile fiind interzise. În cazul în care coşul reuşeşte din prima, adversarul direct trebuie să reproducă aceeaşi aruncare. Dacă însă ratează, el va fi penalizat cu o literă din cuvântul H.O.R.S.E. Primul jucător care cumulează cinci litere pierde.

Întrucât izolarea este obligatorie din cauza restricţiilor impuse de propagarea coronavirusului, acest turneu cu eliminare directă se va juca pe terenurile de baschet amenajate la domiciliile participanţilor.

Astfel, pe o parte a tabloului, tânărul star al echipei Atlanta Hawks Trae Young se va confrunta cu Chauncey Billups, fost campion NBA cu Detroit Pistons, iar Tamika Catchings, cvadruplă campioană olimpică cu Team USA şi recent admisă în Hall of Fame, se va măsura cu Mike Conley, de la Utah Jazz.

De cealaltă parte a tabloului, coordonatorul lui Chicago Bulls, Zach LaVine, îl va avea adversar pe Paul Pierce, champion NBA în 2008 cu Boston Celtics, în timp ce starul formaţiei Oklahoma City Thunder, Chris Paul, va evolua contra uneia din vedetele actuale din WNBA, Allie Quigley.

Câştigătorii meciurilor de duminică se vor califica pentru semifinalele programate joi, urmate de finala din aceeaşi seară.

H.O.R.S.E este a doua iniţiativă a NBA pentru a întrerupe monotonia fanilor rămaşi fără jocul preferat, după un turneu video în care au fost implicaţi alţi jucători din NBA., menționează Agerpres.