“Mami, eu vreau să mă mărit cu tine şi tu crezi că EU nu te cunosc?!?”

19 Aug 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
“Mami, eu vreau să mă mărit cu tine şi tu crezi că EU nu te cunosc?!?”
Mai multe filmuleţe postate pe internet arată legătura specială ditre mame şi copiii lor, printr-un test simplu: mamele şi copiii sunt separaţi, copiii usnt duşi într-o altă cameră şi legaţi la ochi, aduşi, apoi, în camera în care sînt şi celelelalte mame, copiii trebuie să-şi recunoască mamele. Mai mult ca sigur că ştiţi aceste filmuleţe care sînt extrem de emoţionante.

Copilul nu are nici un fel de ezitare în a-şi recunoaşte mama, chiar dacă mama, în unele cazuri, dă semne de oarecare disperare, încercînd să-i furnizeze copilului anumite hinturi. De care el nu pare să ţină seama. Altele sînt criteriile lui: pielea mamei, mirosul ei, părul ei, mîinile ei, faţa ei.

Am făcut şi eu testul cu fata mea, împreună cu alte patru mame şi o fată de 20 de ani, a cărei piele era extrem de catifelată. Cum fetei mele îi plac astea mai mari cu piele catifelată, mă gîndeam că avea să capituleze urgent în faţa unui ten fără probleme, lăsîndu-se sedusă de netezimea lui. Nu mă aşteptam să meargă pînă spre sfîrşit, unde eram eu. Peste fata-cu-pielea-catifelată a trecut extrem de repede şi n-a avut nici o tresărire la celelalte.

Ce să zic, am luat ca pe un compliment de la Univers faptul că m-a recunoscut de la prima atingere.


Şi atunci am simţit pe pielea mea, mai puţin netedă şi mai puţin catifelată, pe pielea mea neglijată, faptul că fata mea m-a recunoscut pe mine şi doar pe mine.

“Cum m-ai recunoscut?”, am întrebat-o. “Păi, mami, eu îţi ştiu degetele tale pe de rost, cum să nu-ţi cunosc degetele-alea cu care mă ţii în braţe, mami?”.

Deci da. Filmuleţe alea de pe internet nu sînt regizate şi, da, există o legătură între mamă şi copil de care copilul e mai sigur chiar decît e mama.

Ȋntr-un alt fel de test, de fapt un joc care a devenit puţin de test, la care doar am asistat de pe margine, o fată se juca Baba Oarba cu mai mulţi copii şi mamele lor, printre care şi propria ei mamă. Legată la ochi şi pipăindu-i doar picioarele, fata a recunoscut-o instantaneu pe mama ei.


Mama, în al nouălea cer, îi dă jos eşarfa de pe faţă fetei şi o întreabă cum a recunoscut-o aşa repede. “Mami, eu vreau să mă mărit cu tine şi tu crezi că EU nu te cunosc?”




Alte stiri din REPORTAJ

Ultima oră