Un deputat susţine iniţiativa BOR de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei

07 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un deputat susţine iniţiativa BOR de modificare a Constituţiei pentru definirea familiei

"În condițiile în care se încearcă, din afara țării, sprijinirea demersurilor de anulare a relațiilor firești dintre bărbat și femeie și de oficializare a înstrăinării poporului român de obiceiurile sale creștine, strângerea de semnături pentru protejarea familiei prin Constituție reprezintă ultimul bastion al normalității", afirmă Diaconu.

El a adăugat că partidul pe care îl conduce se declară partenerul politic al demersului de a modificare a Constituţiei, considerând că "România nu trebuie să accepte cu niciun chip îndemnurile ambasadelor străine sau lobby-ul homosexual de la Bruxelles sau de la Washington care face presiuni pentru a ne înstrăina de propriile tradiții și de morală creștină".

Patriarhul Daniel a îndemnat la la susţinerea familiei tradiţionale, formată din bărbat şi femeie, iar Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a anunţat, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie.

"Astăzi creşte numărul celor care tratează căsătoria ca fiind un simplu contract sau parteneriat între două persoane de gen diferit sau de acelaşi gen. Însă parteneriatele sociale sau de conviețuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiţionale și orice atentat la identitatea tradițională a acesteia constituie o inovație artificială care nu poate purta numele realității naturale de care se îndepărtează. Prin urmare, diluarea valorilor familiale tradiţionale sau înlăturarea diferenţelor între această familie şi alte tipuri de uniuni, în numele drepturilor omului şi al egalităţii, subminează familia naturală ca temelie a societăţii umane. De aceea, familia tradiţională are dreptul şi datoria de a-și proteja propria identitate, demnitate şi continuitate.(...)Trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele", a afirmat Patriarhul Daniel.

Alte stiri din Politic

Ultima oră