Conducerea PSD, convocată miercuri pentru desemnarea unui alt premier

28 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Conducerea PSD, convocată miercuri pentru desemnarea unui alt premier

Liderii social-democraţi au fost convocaţi marţi seara, după conferinţa de presă comună susţinută de preşedintele PSD Liviu Dragnea şi co-preşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Dragnea şi Tăriceanu au avut o întâlnire prelungită după conferinţa de presă, în care ar fi decis, conform unor surse politice citate de mediafax.ro, să se răspundă solicitării preşedintelui Iohannis  de a înainta o altă propunere de premier.

Surse social-democrate susţin, totodată, că este posibil ca în cadrul şedinţei CExN de la ora 16.00 să i se solicite lui Liviu Dragnea să asume el însuşi funcţia de premier.

"Cred că în şedinţă va trebui să analizăm la rece, împreună, este prima dată când ne întâlnim după decizia preşedintelui şi va fi o analiză. Importantă este o decizie a echipei şi cred că trebuie să fim deschişi unui dialog, să încercăm să epuizăm toată căile constituţionale şi instituţionale pentru evitarea unei crize politice”, a declarat liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra.

Pe de altă parte, surse politice citate de News.ro spun că nu a existat nicio discuţie între Dragnea şi Iohannis, după ce şeful statului a anunţat că o respinge pe Sevil Shhaideh.

Dacă şeful statului va respinge şi a doua propunere de premier a PSD, social-democraţii vor iniţia demersurile pentru suspendarea din funcţie a lui Iohannis, au susţinut surse social-democrate.

Alte stiri din Politic

Ultima oră