Klaus Iohannis: Desemnarea premierului va avea loc după Crăciun

22 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Klaus Iohannis: Desemnarea premierului va avea loc după Crăciun

Iohannis nu a spus concret dacă discuţiile vor avea loc cu reprezentanţii coaliţiei majoritare din Parlament şi/ sau cu partidele care au făcut propuneri pentru postul de premier. El a amintit că sunt deja două propuneri de premier din partea PSD, Sevil Shhaideh, şi a PMP, Eugen Tomac.

În opinia politologului Stelian Tănase, şeful statului trage de timp, strategie din care România are de pierdut, şi îi cere lui Iohannis să explice motivul amânării.
"Este în termen. Nu are nicio problemă, dar de ce pierde România aceste zile. Nu îi foloseşte nimănui. E o tragere de timp pe care nu o înţeleg. Nu îi convine că a pierdut PNL alegerile. Să ne explice de ce a amânat", a declarat Stelian Tănase pe B1TV.

"Este dreptul constituțional al președintelui de a face o analiză amănunțită asupra persoanei pe care o va desemna prim-ministru. Probabil, dacă propunerea PSD ar fi fost o persoană publică mai conturată, decizia ar fi fost mai ușor de luat", a comentat liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, anunţul preşedintelui.

Citiţi şi:

Dragnea, despre amânarea desemnării premierului: Fiecare cu ritmul lui

Ponta: Domnul Iohannis joacă şeptică. Decizia de azi e cea mai proastă

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră