O eurodeputată socialistă, despre Dragnea: Când un politician condamnat nu se retrage singur, ar trebui suspendat

23 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
O eurodeputată socialistă, despre Dragnea: Când un politician condamnat nu se retrage singur, ar trebui suspendat

Dacă un politician cu probleme în justiţie nu se retrage singur din funcţie, ca să nu-şi pună într-o situaţie jenantă şi partidul şi familia politică, atunci partidul şi familia politică ar trebui să ia măsuri şi ar trebui cel puţin să-l suspende, în aşa fel încât să nu fie întregul partid pătat de acuzaţiile de corupţie.

Declaraţia a fost făcută la RFI România de către europarlamentara portugheză Ana Gomes, membră a grupului S&D din Parlamentul European, din care face parte şi PSD.

Ea spune despre condamnarea lui Liviu Dragnea că este foarte important ca PSD şi partidul european să dea semnale clare că nu vor mai tolera pe cineva care este subiectul unor acuzaţii atât de grave. Cu atât mai mult, cu cât "e bine ştiut că domnul Liviu Dragnea nu este numai preşedintele Camerei Deputaţilor, ci şi premierul de facto al României", spune ea.

"Ceea ce mi se pare surprinzător este că această sentinţă se referă la fapte comise acum câţiva ani, când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi că nu are de-a face nici cu suspiciunile mult mai grave ce-l vizează şi care se desprind din raportul OLAF, vizând folosirea abuzivă de fonduri europene şi nici cu suspiciunile foarte serioase pe care le-am văzut vizând spălarea de bani, în special via Brazilia", a mai spus eurodeputata socialistă.

"Natura faptelor ce-l implică pe Liviu Dragnea în raportul OLAF sunt extrem de grave. Vorbim de corupţie. Este exact genul de acuzaţie care subminează încrederea cetăţenilor în partidele politice şi în democraţie. Deci dacă vrem să luptăm cu populism şi cu fascismul asociat populismului, trebuie absolut să avem o politică de toleranţă zero faţă de corupţie şi faţă de oricine e pătat de acuzaţii grave de corupţie, iar un raport OLAF nu ar putea fi mai grav decât atât, în opinia mea", a continuat eurodeputata.

Articolul integral prezentat de RFI România pe marginea acestui interviu, precum şi înregistrarea interviului, AICI.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră