Lista Guvernului Grindeanu e gata. Sevil Shaidehh, posibil vicepremier

03 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Lista Guvernului Grindeanu e gata. Sevil Shaidehh, posibil vicepremier

“Lista este completă. Acum am terminat discuţia cu domnul Sorin Grindeanu. (...) Patru ministere revin ALDE. (...) Vor fi 8 femei în guvern”, a declarat Dragnea, luni,la RTV. El a mai spus că viitorul Guvern va avea fi noi ministere, precum Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Anteprenoriat, Ministerul Apelor, Ministerul Pădurilor.

Liderul PSD nu a dat niciun nume de posibil ministru, precizând doar că membrii noului Guvern nu sunt “oameni politici de mare anvergură”. Cu toate acestea, au apărut deja informaţii neoficiale privind viitorii conducători ai ministerelor, deşi încă se mai poartă discuţii pe lista miniştrilor.

Posibili miniştri

Astfel, Teodor Meleşcanu (ALDE) şi George Ciamba (PSD) sunt numele vehiculate pentru Ministerul de Externe, iar la Afaceri Europene Ana Birchall (PSD) au declarat pentru HotNews.ro surse din coaliţia de guvernare. Aceleaşi surse mai spun că Pavel Nastase (65 de ani), preşedintele Senatului ASE şi fost rector al instituţiei, este numele cel mai vehiculat  pentru postul de ministru al Educaţiei. Pentru postul de ministru al IMM-urilor este vehiculat ​Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM şi Mediul de Afaceri în Cabinetul Ponta III, în perioada martie-decembrie 2014. Sursele citate mai spun că la Ministerul Finanţelor este în cărţi deputatul PSD Viorel Ştefan, 62 de ani, şeful Comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor.

Pe de altă parte, conform mediafax.ro, au fost vehiculaţi şi au rămas în cărţi: Daniel Constantin la Ministerul Mediului, Mihai Tudose la Ministerul Educaţiei, Gabriel Vlase la Ministerul de Interne, Georgian Pop la Ministerul Apărării , Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării, Gabriel Petrea la Ministerul Tineretului şi Sportului, Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor, Florin Jianu la Ministerul pentru IMM, Mediului de afaceri şi Anteprenoriatului

Surse din PSD, citate de Antena 3, susțin că Sevil Shhaideh ar urma să ocupe, pe langă funcţie de ministru al Dezvoltării, şi pe cea de vicepremier.

Numele noi vehiculate în noul guvern sunt: Cristian Socol şi Viorel Ştefan la Ministerul de Finanţe, Marius Nica la Ministerul Fondurilor Europene, Mihnea Costoiu la Ministerul Educaţiei, Florin Iancu la Ministerul Energiei, Lia Vasilescu la Ministerul Muncii Sorina Pintea şi Cristina Elena Dinu la Ministerul Sănătăţii, Ana Birchall la Ministerul pentru Afaceri Europene.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu urmează să depună marţi după-amiază structura guvernului, lista miniştrilor şi programul de guvernare la Parlament. Miercuri vor începe audierile în comisii, urmând ca după-amiază să aibă loc dezbaterile şi votului în plen, a susţinut Dragnea. Votul de investitură va avea loc miercuri la ora 19:00 la Cotroceni, iar în jurul orei 20: 00 va avea loc prima şedinţă a noului Guvern, a mai spus Liderul PSD.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră