EXCLUSIV. Laura Chiriac pleacă din ALDE. ”Mi s-a cerut să o las mai ușor cu denunțarea mafiei”

07 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
EXCLUSIV. Laura Chiriac pleacă din ALDE. ”Mi s-a cerut să o las mai ușor cu denunțarea mafiei”


Anunțul a venit pe Facebook:”Cu o promptitudine demnă de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasă și mi-a pus în față documentele pentru renunțarea la mandatul de consilier local, obținut în urma acestor alegeri! Rezultatul pe care l-am obținut la Sectorul 1 a fost mult sub aspirațiile mele. Este tot ce am putut obține cu un buget infim de campanie și cu mii de kilometri parcurși pe jos! Și fără compromisuri!
Pe de altă parte, este cel mai bun scor obținut de un candidat ALDE în București!”, a scris Laura Chiriac în pagina sa de Facebook.
Am întrebat-o dată a fost vorba despre un șantaj.
Redactor: Cu toți am văzut anunțul din pagina dumneavoastră de Facebook. Ce s-a întâmplat, de fapt, este un șantaj?
Laura Chiriac: A fost o înștiințare! Rapidă! Erau deja imprimate cinci documente pe care trebuia să le semnez pentru a renunța la postul de consilier local! Am fost rugată să le semnez, pentru că altfel mi s-ar fi retras sprijinul politic, după cum a anunțat și domnul Tăriceanu...
Redactor: De ce ați renunțat așa de ușor?
Laura Chiriac: Nu am renunțat ușor! Discursul meu anticorupție, antimafie, a facut obiectul unei tentative de reglaj fin din partea unor oameni care au gravitat în jurul campaniei mele! Mi s-a cerut în mai multe rânduri să mă concentrez mai mult asupra proiectelor propuse și să "o las mai ușor" cu mafia... De acord! Dar în dezbaterile publice am subliniat constant că puține proiecte pot fi puse în aplicare într-un mediu corupt, erodat de interese transpartinice. Conștientizarea metastazei din primărie era un prim pas către afirmarea nevoii de schimbare! Și asta am facut pe parcursul întregii campanii! Am spus ceea ce am aflat, cu o libertate pe care puțini oameni politici o au.
Redactor: Cine, de la ALDE, vă va lua locul de consilier local?
Laura Chiriac: E puțin important! Locul e câștigat de partid! De toată echipa! Eu am spus încă înainte de începutul campaniei oficiale că mă interesează să lupt pentru postul de primar! Ceea ce am și făcut! În condiții excepționale, cu fonduri puține....
Redactor: Ce veți face, reveniți în presă?
Laura Chiriac: A fost o campanie epuizantă! Au fost zile în care ajungeam acasă cu picioarele sângerânde... La propriu! Nu am luat încă o decizie în legătură cu ceea ce voi face.
Redactor: A fost o campanie electorală cu tentă sexistă, în cazul dumneavoastră și al altor femei care au candidat pentru posturi de primar?
Laura Chiriac: Nu am sesizat tendințe sexiste! Poate n-am avut nici prea mult timp să analizez campania din interior. Am fost foarte implicată în munca de teren. Da, s-au vehiculat niste clițee... S-au încercat niște răstălmăciri. Fără efecte prea importante în favoarea demiurgilor acestor scenarii.
Redactor: Ați sfătui și alte femei să aibă curajul de a se lansa în politică și mai ales de a se implica în campanii electorale care să presupună expunere maximă, cum a fost aceasta?
Laura Chiriac: Nu aș sfătui pe nimeni să se lanseze într-o campanie locală fără să înțeleagă bine specificul locului unde candidează, să studieze toate interesele care gravitează în jurul administrației din zona respectivă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră