Iohannis: Cioloş, bun de premier şi după alegeri, dar cu o condiţie

20 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis: Cioloş, bun de premier şi după alegeri, dar cu o condiţie

"Sigur că este o variantă bună. Dacă un an a fost bun și eu l-am desemnat, cum să nu fie bun și în continuare. Dar această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele își asumă această propunere — știți că sunt întâlniri pe care le face președintele cu partidele după alegeri și, dacă acolo vin partide și spun noi avem probabil o majoritate, noi îl propunem pe Cioloș — atunci consider că este o propunere politică și voi ține cont foarte serios de această propunere", a declarat preşedintele Iohannis, conform Agerpres, întrebat dacă Cioloș rămâne o variantă bună dacă va fi propus.

El a explicat că un premier politic este unul asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide și că nu îl interesează dacă are carnet de membru sau nu.

"Un premier politic în accepțiunea mea este un premier asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide. Pe mine nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet, asta este problema partidului și a relației între partid și persoana respectivă. Nu este rolul președintelui să intre să verifice dacă și-a plătit cotizația, nici nu mă interesează. Mă interesează asumarea politică. Dacă o persoană este asumată politic de un partid sau de o coaliție de partide, atunci după părerea mea este un premier politic", a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş a declarat într-un interviu acordat Hotnews.ro că nu se dă la o parte dacă i i s-ar propune postul de premier şi se va implica, asa cum cum a făcut-o şi în noiembrie anul trecut. El precizează însă că nu se vede implicat într-un guvern de mare coaliţie.

"Exclud sa ma implic intr-un guvern de mare coalitie care n-ar avea o directie clara de reforma. E important sa continuam anumite reforme, sa integram asteptarile oamenilor de a guverna altfel, onest, transparent, pe baza de profesionalism cu obiective clare", a afirmat premierul.

Întrebat, concret, dacă exclude PSD într-o formulă de guvernare, Cioloş a răspuns: "Nu mă văd personal implicat într-o astfel de formulă"

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră