Teleormăneanul şi Principesa. Dragnea vrea reglementarea statutului Casei Regale

16 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Teleormăneanul şi Principesa. Dragnea vrea reglementarea statutului Casei Regale

Pre;edintele PSD Liviu Dragnea a avut astăzi o întâlnire cu principesa Matgareta iar la finalul întalnirii a declarat că e nevoie de o reglementare mai bună a statutului Casei Regale ,scrie agerpres.ro

Liderul social-democraților a precizat că a fost contactat zilele trecute de Protocolul Casei Regale și a primit invitația de a se vedea joi cu principesa Margareta. El a spus că discuția pe care a avut-o la Palatul Elisabeta a fost legată de rolul Casei Regale în viața publică din România și în societatea românească în general.


"Punctul meu de vedere, pe care l-am transmis Alteței sale Regale și pe care îl spun și public și o să-l spun și colegilor mei, este că statutul Casei Regale din România trebuie mult mai bine reglementat. Trebuie ca această instituție fundamentală, importantă pentru societatea românească să aibă un statut foarte clar, să poată să fie ajutată și cred că acest lucru poate fi reglementat prin lege. Astăzi o să vorbesc și cu colegii mei, cu domnul Tăriceanu, cu domnul Steriu și cu domnul Daniel Constantin, să încercăm să găsim o modalitate prin care Casa Regală să aibă funcționarea stabilită prin lege, pentru că acum, din păcate, nu există. Cred că o să am o discuție și cu prim-ministrul Dacian Cioloș și cu celelalte partide parlamentare. Pentru întreaga societate românească rolul Casei Regale trebuie să fie foarte bine definit și vom sprijini lucrul acesta", a declarat Dragnea.


Potrivit acestuia, Casa Regală este implicată în viața publică, dar este nevoie de o reglementare legală.


"Din discuțiile pe care le-am avut acum, am înțeles că nu există o reglementare legală prin care statutul Casei Regale să fie clarificat și eu cred că acest lucru trebuie rezolvat și o să facem tot ce e posibil să rezolvăm lucrul acesta", a adăugat Dragnea.


El a mai precizat că principesa Margareta i-a spus că regele Mihai se simte mai bine și a început să citească.

Alte stiri din Politic

Ultima oră