Ce ar fi făcut Grindeanu în locul lui Iohannis la Parlament

07 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ce ar fi făcut Grindeanu în locul lui Iohannis la Parlament

Premierul Sorin Grindeanu nu a dorit să comenteze mesajul preşedintelui Iohannis din Parlament, dar a spus că, dacă ar fi fost în locul şefului statului, altul ar fi fost mesajul pe care l-ar fi transmis. 

„Am citit un transcript. Eu v-aş spune ce poate aş fi făcut eu. Eu aş fi îndemnat, şi asta fac acum, şi nu îmi permit eu să fac observaţii despre ce spune preşedintele României sau oricine altcineva. Eu v-aş spune ce aş fi făcut eu. Aş fi făcut un îndemn la calm, la stabilitate, la revenire la normalitate. Mai mult de atât să ştiţi că eu nu am ce să comentez vizavi de discursul preşedintelui. Cred că asta este abordarea corectă şi aşa aş fi făcut eu”, a declarat marţi premierul, după mesajul preşedintului Iohannis în Parlament.

Cât priveşte alocarea banilor necesari pentru referendumul convocat de Iohannis, Grindeanu a spus că va face un efort pentru alocarea acestora. "Dacă Parlamentul a hotărât, o să găsim. Nu e simplu să găsești 50 de milioane de euro. Vom face eforturi fiindcă asta e partea pe care, având în vedere cadrul legal din România, trebuie s-o punem în practică", a spus Grindeanu.

Şeful Executivului şi membrii Cabinetului său nu au fost prezenţi în Parlament, cu ocazia mesajului transmis de preşedintele Iohannis. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că premierul nu trebuie să fie prezent în Parlament, conform principiului separației puterilor în stat.

"Președintele a cerut să se adreseze Parlamentului, nu există o procedură de adresare către Guvern. Relația cu Guvernul este reglementată în alt fel. Președintele poate să participe în anumite cazuri la ședințele Guvernului. Asta este explicația simplă pentru care Guvernul nu participă și nu a participat nici în trecut când vine președintele să se adreseze Parlamentului", a susţinut Tăriceanu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră