Alina Gorghiu nu împărtăşeşte calculele de la Cotroceni

02 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Alina Gorghiu nu împărtăşeşte calculele de la Cotroceni

"PNL este concentrat în acest an pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare. În urma acestor alegeri, ne dorim să administrăm cât mai bine și cât mai multe orașe ale României, iar în toamnă să formăm majoritatea parlamentară pentru desemnarea unui premier liberal. Analizele consilierului prezidențial reprezintă punctul său personal de vedere pe care îl respect, dar nu reprezintă și viziunea Partidului Național Liberal. Tehnocrația este doar o soluție temporară, viabilă doar pe termen scurt, pentru a asigura stabilitate într-un an electoral complicat", susține Gorghiu într-o declarație de presă.

Consilierul prezidențial pe probleme de politică internă, Laurențiu Ștefan, a declarat miecuri că fosta coaliție de stânga la putere în România reprezintă o șansă bună de forțe care să totalizeze voturi în alegerile parlamentare din decembrie, dar este puțin probabil să obțină suficient sprijin pentru a forma un guvern. Dacă niciun partid nu va câștiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, el nu exclude numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

"Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar și de un tehnocrat... există încă multe semne de întrebare", a declarat Ștefan.

Alte stiri din Politic

Ultima oră