Adrian Năstase: PNL renunţă la Klaus Iohannis pentru prezidenţialele din 2019

14 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Adrian Năstase: PNL renunţă la Klaus Iohannis pentru prezidenţialele din 2019

Invitat al emisiunii „Sinteza zilei”, de la Antena3, fostul premier Adrian Năstase a vorbit, printre altele, despre viitoarele alegeri prezidenţiale. Întrebat pe cine vede candidat din partea Partidului Naţional Liberal (PNL) şi a Partidului Social Democrat (PSD) la prezidenţialele din 2019, Năstase a spus că actualul preşedinte, Klaus Iohannis, ar vrea un al doilea mandat în fruntea României, dar PNL ar putea renunţa la candidatura sa.

”E foarte posibil să nu mai candideze, are deja probleme. El a venit pe un mesaj de onestitate. La el a fost mai grav ca la mine. Despre mine s-a spus că am 4 case, dar eu am stat succesiv în 4 case și nu am avut niciodată în același timp 4 case. Lumea a înțeles asta și povestea s-a încheiat. Acum avem un președinte cu 6 case, făcute, chipurile, din meditații. Va fi erodat de aceste probleme cu meditațiile, cu 6 case. El așteaptă să se erodeze Guvernul. Nu cred că PNL va merge cu Iohannis candidat. Sper să nu fie nevoie să aducem conducători de la Bruxelles, nu cred că Cioloș va reuși să convingă”, a spusAdrian Năstase.

Năstase a mai spus că la prezidenţialele din 2019 candidatul PSD nu va fi nici Dragnea, nici Ponta, dar ar putea fi o femeie.

”Nu e clar, dar nu va fi Dragnea, nu va fi Ponta, cred că PSD nu a început să se gândească la acest candidat”, a spus fostul premier. Întrebat dacă ar putea fi o femeie candidatul PSD, Adrian Năstase nu a negat. ”Ar putea sa fie femeie”, a spus fostul premier.

Năstase, care a fost atât premier, cât şi președinte al Camerei Deputaților și ministru de Externe, a analizat situația politică din țară, în cadrul aceleiaşi emisiuni. Iată, pe scurt, câteva dintre punctele importante:

Despre PSD

„Cred că PSD are nevoie de o revigorare, din starea amorfă, de inactivitate, de lipsă de creativitate. Cred că e nevoie ca PSD să înceapă să facă politică”, a spus Năstase.

Despre Victor Ponta
„Cred că Victor Ponta are multă energie în momentul acesta şi cred că ar fi potrivit să coordoneze departamentele partidului. Are o mulţime de idei.

Modul în care îşi consumă energia în afara partidului e contraproductiv. Să vorbească mai puţin la televizor şi să acţioneze mai mult cu spirit de echipă, căci politica este un sport de echipă.
Să coordoneze departamentele partidului, dar ele acum nu există. Ar trebui să existe”, a spus fostul premier.

Despre ministrul Justiției
„La PSD nu au găsit un om din PSD pentru Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader e un om foarte bun, fără îndoială. Departamentul juridic al PSD nu funcţionează, nu există”, a opinat Năstase.

Despre Grindeanu

„Un partid nu trebuie doar să câştige alegerile, este extrem de important ca în cei patru ani să câştige bătăliile în Parlament.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să găsească un alt mod de comunicare cu Guvernul, pentru că acesta nu este sub tutelă, ci trebuie să aibă autoritate”, a spus Năstase.

Ce urmează

"Problemele vor începe în momentul în care chestiuni legate de finanțarea proiectelor vor începe să creeze o anumită presiune pe deficitul bugetar, iar FMI a fost zilele astea la București și așteaptă la colț un deficit mai mare care să necesite un nou acord, un împrumut pentru a acoperi suma respectivă și condiționalități privind așa-zisele reforme economice", a argumentat Năstase.

Ce i-a spus Băsescu

Adrian Năstase a declarat că, la un moment dat, a participat la o recepție organizată la Ambasada Republicii Moldova, iar acolo s-a întâlnit cu Traian Băsescu. Fostul președinte i-ar fi spus că a ajuns la închisoare din cauza lui Florian Coldea, fostul adjunct din SRI, asta deși public susține că fostul premier a ajuns după gratii în urma unor denunțuri formulate chiar de către unii social-democrați.

”Traian Băsescu mi-a spus de curând că condamnările mele au fost determinate de Florian Coldea, dar i-am spus că nu cred. El încerca să-mi spună că nu el a fost arhitectul acestor operațiuni. Dosarul meu a fost redeschis de ziua lui Traian Băsescu, de procurorul Daniel Morar. Daniel Morar a redeschis dosarul meu în 2005, prin autosesizare din articole din presă”, a declarat Adrian Năstase.

 

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră