Băsescu, după victoria lui Trump: "După Brexit, a venit SUAexit!"

09 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Băsescu, după victoria lui Trump:

”După Brexit,SUAexit ! Prea mult pentru anchilozata Uniune Europeană care trebuie să înţeleagă un lucru fundamental: ori se schimbă rapid prin acţiunea imediată a politicienilor, ori o schimbă popoarele aşa cum au făcut britanicii şi americanii”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

În opinia lui Traian Băsescu, relaţiile SUA-Rusia nu se vor schimba.

”Trump a făcut câteva declaraţii care au împins analiştii către această idee, numai că Donald Trump va fi bine briefat după ce va fi declarat câştigător, va afla detaliile politicilor Statelor Unite şi va fi pus în faţa opţiunii de a menţine Statele Unite ca unică superputere sau de a introduce SUA într-un izolaţionism. Convingerea mea este că nu va renunţa la statutul pe care Statele Unite îl au acum de unică superputere”, a declarat fostul președinte pentru News.ro.

Întrebat cum va afecta România acest rezultat, Băsescu a răspuns că "nu trebuie să intrăm în alertă".

"În ceea ce priveşte România – regiunea, participarea în NATO, Donald Trump a făcut doar câteva declaraţii legate de finanţarea activităţii NATO, care 80% este prin Statele Statelor Unite, iar el a spus un lucru simplu: securitatea costă şi toţi trebuie s-o plătim. La asta ce poate spune România care s-a angajat la intrare (în NATO – n.r.) să aloce un buget de 2,38% din PIB şi a alocat tot timpul abia puţin peste 1%? Trebuie să venim la 2,38% dacă vrem să fim parteneri corecţi cu Statele Unite", a mai spus Băsescu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră