Dici nu mai e. A plecat dintre noi după un atac de cord

24 Aug 2018 | scris de Alex Revenco
Dici nu mai e. A plecat dintre noi după un atac de cord

Cristian Dicianu, unul dintre cei mai vechi oameni de radio din anii 90, a încetat din viață în urma unui atac de cord. Dicianu a fost unul dintre pionierii FM-ului de după 1990. A început la Radio Contact, în primii ani de după 1990 şi timp de opt ani, a prezentat matinalul Radio Contact.

Radio Contact a fost al doilea post privat de radio apărut în România, ca subsidiar al companiei media cu același nume din Belgia. În România, postul a început să emită la 25 februarie 1990 la București pe frecvența 68.7 MHz (banda est) si mai apoi pe 96.1 FM.

Dupã ce și-a creat o reputație în București, Radio Contact a continuat expansiunea în alte mari orașe: Ploiești, Iași, Sibiu, Cluj, Constanța, Tg. Mureș, Baia Mare, Pitești, Oradea la acestea adãugându-se stații afiliate în Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Focșani, Călărași, Buzău, Hunedoara, Arad, Craiova, Reșița și Brașov. Institutul francez Mediametrie desemna Radio Contact în primãvara anului 1993 drept deținãtor al locului întâi în topul posturilor locale de radioLa 5 noiembrie 2003, rețeaua Radio Contact a renunțat la stațiile locale din România și astfel postul de radio a încetat să emită.

După care, Cristi Dicianu a făcut parte din echipa Pro FM, în perioada în care la postul de radio, parte a grupului lui Adrian Sârbu, lucrau, printre alții Cristi Schnebli, Bogdan Strătulă, Andrei Gheorghe, Andi Moisescu, Mihai Dobrovolschi, Marius Dobre, Ramon Cotizo, Vali Bărbulescu și George Vintilă. Timp de câțiva ani, Dicianu a fost director executiv al Pro FM, de unde a plecat în 2006.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră