De ce a murit DJ Avicii? Familia caută răspunsuri

21 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
De ce a murit DJ Avicii? Familia caută răspunsuri Galerie foto (3)

DJ-ul și producătorul suedez Tim Bergling, cunoscut sub numele DJ Avicii, a murit vineri după-amiază în Oman, a anunțat impresarul starului. Celebrul DJ avea 28 de ani, iar cauza decesului său nu este deocamdată cunoscută. Familia încearcă să afle ce s-a întâmplat.

Avicii se afla la Muscat, în Oman, în vacanţă. Fratele lui Avicii, David Bergling, s-a deplasat în Oman pentru a afla cauza morţii, potrivit site-ului dedicat vedetelor tmz.com.

"Cu profund regret anunțăm pierderea lui Tim Bergling, cunoscut sub numele de Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman, vineri după-amiază, 20 aprilie. Familia este devastată și cerem tuturor să respecte nevoia de intimitate în această perioadă grea. Nu vor mai fi făcute alte comentarii," a anunțat, vineri, impresarul starului, potrivit billboard.com.

David s-a cazat la un hotel de lux din Muscat, la câteva ore după ce DJ Avicii a fost găsit mort, scrie tmz.com. Hotelul se află la numai 15 minute de resortul Muscat Hills, unde se afla în vacanță Avicii și unde a făcut ultimele fotografii, în care părea să fie bine, dar mai slab. David vrea să afle unde exact au fost fratele său și un mic grup de prieteni în zilele dinaintea morții. 

Avicii provine dintr-o familie foarte cunoscută în Suedia. Mama lui, Anki Liden, și un alt frate sunt amândoi actori. În ceea ce îl privește pe David, acesta lucrează în domeniul hotelier în Suedia.

Poliţia din Oman “nu are suspiciuni privind comiterea vreunei infracţiuni” în legătură cu moartea DJ-ului suedez Avicii, a anunţat radioteleviziunea suedeză SVT sâmbătă, potrivit agerpres.ro.

“Avem toate informaţiile, ştim ce s-a întâmplat dar nu le vom face publice”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru SVT, conform sursei citate..

Purtătorul de cuvânt a adăugat că poliţia nu caută suspecţi şi “nu are suspiciuni privind comiterea vreunei infracţiuni”.

Avicii a dobândit o celebritate mondială prin hituri precum “Levels”, “Sunshine” şi “Wake Me Up”.

Deşi Avicii a renunţat la turnee şi la concerte live în 2016, el a continuat să înregistreze muzică şi a lucrat ca producător.

Muzicianul a colaborat cu nume celebre precum Madonna, Coldplay, Wyclef Jean şi Robbie Williams, printre altele.

Omagiile au fost numeroase după moartea DJ-ului, iar mai multe cluburi de noapte din Stockholm au ţinut un moment de reculegere la miezul nopţii. Numeroase celebrităţi şi personalităţi din lumea muzicală i-au adus un omagiu pe social media fostului DJ şi producător, relatează Variety.

După moartea lui Avicii, Sony/ATV Music Publishing, casa sa de producţie din 2010, a emis un comunicat. "Deplângem pierderea incredibil de tristă a unui talent extraordinar de creativ, pe care am fost onoraţi şi mândri să-l reprezentăm ca pe unul dintre compozitorii noştri timp de mai mulţi ani. Gândurile noastre sunt alături de familia lui în acest moment", se menţionează în textul citat.

Madonna a postat o fotografie pe Instagram cu Avicii, în care stă alături de DJ la unul dintre show-urile lui, cu mesajul: "Atât de trist... atât de tragic. La revedere dragă şi scumpule Tim. Plecat atât de repede". Cei doi au lucrat împreună la albumul ei "Rebel Heart", pentru care suedezul a fost producător.

“A fost una dintre cele mai mari minuni muzicale ale Suediei din timpurile moderne”, a postat premierul suedez Stefan Lofven pe Instagram.

Prinţul suedez Carl Philip şi soţia lui, prinţesa Sofia, au declarat că Avicii le-a făcut nunta de neuitat cu muzica lui fantastică, referindu-se la faptul că Avicii a mixat la petrecerea lor de nuntă din iunie 2015.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Avicii, Nile Rodgers, se teme că celebrul DJ suedez, a cărui moarte - încă misterioasă - a șocat o lume întreagă, se lupta din nou cu „demonii alcoolului”. Nile Rodgers spune că ultima dată când au lucrat împreună, Avicii era beat, iar el a fost foarte supărat că prietenul său încălcase promisiunea de a se lăsa de băutură, scrie The Sun.

Nile Rodgers, care a lucrat cu Avicii de mai multe ori în ultimii ani, a făcut echipă ultima dată cu DJ-ul la un spectacol, în urmă cu trei ani.  Atunci, prietenul său a venit beat, iar „veteranul” Nile l-a certat că-și pune sănătatea în pericol. „A fost un pic trist pentru mine, pentru că îmi promisese că se va opri cu băutura și când l-am văzut, în noaptea aia, era beat”, a declarat Nile pentru Associated Press. Acum, el se teme că Tim Bergling - adevăratul nume al lui Avicii - se apucase din nou de băut. 

În 2014, a dat semne de oboseală și a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operație de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanții invocând nevoia unei "meritate pauze".

În trecut, muzicianul s-a luptat cu dependența de alcool, fiind spitalizat de două ori. Presa tabloidă a scris că s-a îmbolnăvit de pancreatită, din cauza alcoolului, și că i-au fost scoase apendicul și colecistul.

La doar 21 de ani, el fusese spitalizat suferind de pancreatită acută, o afecțiune cauzată de calculii biliari sau de consumul de alcool, care duce la inflamarea pancreasului, un organ care joacă un rol esențial în reglarea glucozei din sânge prin secreția de insulină. În momentul în care pancreasul nu mai funcționează corect, consecințele pot fi extrem de grave, scrie National Pancreas Foundation of America.

Oamenii de știință nu pot spune cu exactitate cum anume afectează consumul de alcool pancreasul, însă o teorie, conform organizației Drinkaware, este că alcoolul este metabolizat sub forma unor substanțe toxice care afectează buna funcționare a celulelor pancreasului, iar acestea nu își mai pot îndeplini funcțiile de bază. Altă teorie susține că alcoolul blochează canalele pancreasului, cauzând inflamarea organului.

Pancreatita acută pe fondul consumului de alcool este extrem de periculoasă, întrucât se poate croniciza.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră