CONCERT DE CRĂCIUN susținut de CORUL DE COPII RADIO

08 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
CONCERT DE CRĂCIUN susținut de CORUL DE COPII RADIO

Sâmbătă, 12 decembrie (19.00), ansamblul Radio România, sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU, vă invită la Sala Radio la un concert extraordinar de Crăciun. Unul dintre momentele speciale ale evenimentului va fi interpretarea suitei A Ceremony of Carols (în traducere liberă: „Ceremonialul de Crăciun”), semnată de compozitorul britanic Benjamin Britten. Lucrarea complexă reunește zece piese - cu acompaniament de harpă - și va fi interpretată pentru prima oară în totalitate în România. Evenimentul va fi ulterior transmis prin Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune - European Broadcasting Union (EBU), în cadrul unui important proiect media – Euroradio Special Day of Christmas Music - care va celebra Crăciunul prin 14 concerte propuse de radiodifuziuni publice, difuzate pentru milioane de ascultători.

 

„Corul de Copii Radio vă aduce din nou feeria Crăciunului cu un program alcătuit din două fațete contrastante: colindul clasic românesc - așa cum l-au imaginat compozitori ca Gheorghe Cucu, Nicolae Lungu, Ioan D. Chirescu, Emil Montia și cântul medieval anglo-saxon, în “înveșmântarea” modernă a lui John Rutter și Benjamin Britten. Cred că această alternanță va fi motorul unei întâlniri pline de emoție, într-un context în care avem nevoie de seninătate și de luciditate, deopotrivă.” declară Voicu Popescu, dirijorul corului

Printre colindele românești pe care le veți asculta se numără: Sus boieri, nu mai dormiți, La Vitleem colo-n jos, Cetiniță, cetioara dragă, Domnuleț și Domn din cer, alături de celebrul cântec de Crăciun Jingle Bells și de două compoziții semnate de compozitorul britanic contemporan John Rutter. Evenimentul se va desfășura cu participarea pianistei Magdalena Faur, iar la harpă o veți aprecia pe Iuliana Roșca.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră