A murit Prodigy! Rapperul american era în turneu în Las Vegas (VIDEO)

21 Iun 2017 | scris de Marina Constantinoiu
A murit Prodigy! Rapperul american era în turneu în Las Vegas (VIDEO)

Rapper-ul american Albert Johnson, cunoscut sub numele de scenă Prodigy și pentru activitatea sa din grupul hip-hop Mobb Deep, a murit la vârsta de 42 de ani în Las Vegas (SUA), informează 20minutes.fr.

 

Muzicianul fusese spitalizat în urma unui concert susținut în Las Vegas, din cauza complicațiilor cauzate de boala ereditară de care suferea — drepanocitoză sau anemie falciformă (siclemie).

Anemia falciformă, siclemia sau drepanocitoza, este o maladie ereditară autozomal recesivă, caracterizată printr-o formă anormală a hematiilor, acestea având o formă de seceră (sickle), în loc de formă de disc biconcav. Această formă scade flexibilitatea hematiilor, rezultând astfel un risc crescut de complicații.

Forma eritrocitelor este datorată unei mutații în gena hemoglobinei. Speranța de viață pentru indivizii bolnavi este mai mică. În 1994, în SUA, speranța medie de viață a persoanelor cu această maladie a fost în jur de 42 de ani la bărbați, și 48 de ani la femei, dar astăzi, datorită unei gestionări mai bune a bolii, pacienții pot trăi până la 50 de ani sau mai mult. În Marea Britanie, speranța de viață este estimată la 53-60 de ani.

Reprezentantul Mobb Deep a confirmat pentru publicația  Rolling Stone decesul lui Prodigy.

"Confirmăm cu extremă tristeţe moartea dragului nostru prieten Albert Johnson, cunoscut milioanelor de fani drept Prodigy, membru al legendarului duo de rap new-york-ey Mobb Deep", a declarat agentul acestuia într-un comunicat, precizând că încă nu a fost stabilită cauza decesului.

Apărut în cartierul Queens din New York, grupul Mobb Depp a atins o notorietate importantă în anii pe scena rappului hardcore și gangsta de pe coasta de est a SUA.

 

Prodigy, care a a avut de asemenea o carieră solo de succes și a lansat în ianuarie ultimul album, "Hegelian Dialectic — The Book of Revelation", a petrecut trei ani în închisoare, între anii 2008 și 2011, după ce a fost condamnat pentru posesie ilegală de arme.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră