”A de la Păunescu”, un nou album semnat Walter Ghicolescu

07 Mar 2017 | scris de Clara Margineanu
”A de la Păunescu”, un nou album semnat Walter Ghicolescu Galerie foto (2)

Cantautorul Walter Ghicolescu oferă publicului în această primăvară, un nou album cu douăsprezece piese folk. La zece dintre acestea, versurile sunt semnate de poetul Adrian Păunescu. Titluri memorabile, devenite cântec, între care: ,,Telefon peste moarte”, ,,Dacă mâine ar începe lumea”, ,,Noapte de adio”, ,,Paradox sau greşeală”, ,,Trist cavaler”. Celelalte două piese sunt compuse pe versurile Anei Maria şi a lui Andrei Păunescu, copiii poetului. 

Albumul ,,A de la Păunescu” este un splendid exerciţiu de admiraţie. Un gest de reverenţă şi recunoştinţă pe care Walter Ghicolescu îl aduce cu smerenie şi preaplin sufletesc, Poetului care i-a marcat definitiv destinul artistic. Pentru Walter, contopirea cu versurile lui Adrian Păunescu a însemnat un act de iniţiere. Din strigătul poeziei trăite până la sânge, artistul a zămislit cântece care ni se aşează definitiv în inimi. Pe album, se aude la început, vocea Poetului rostind prezentarea pe care i-a făcut-o cantautorului, în anul 2008, la un spectacol al Cenaclului ,,Flacăra” de la Sala Polivalentă.

Walter Ghicolescu a încorporat în fiinţa şi compoziţiile sale poezia lui Adrian Păunescu. Ne dăruieşte, astfel, o carte cântată cu şoaptă, emoţie şi paroxism. ,,Fiindcă adevărul cel mare, rostit cu gura plină, e că Păunescu poate fi socotit un poet de neînlăturat, devorant, pătimaş, plin de himere, iar în cântecele cele mari, plin de îngădiunţă.” a scris memorabil Fănuş Neagu în ,,Cartea cu prieteni”. Un poet a cărui forţă aprinde lumini în cântece de dincolo de timp. Un album  care pune degetul pe rana sensibilităţii noastre. 
Urmează primele lansări ale albumului ,,A de la Păunescu”: pe 9 martie, la Constanţa, pe 10 martie la Bucureşti şi pe 15 martie, la Călăraşi. Şi tot atâtea spectacole pline de emoţie, bucurie şi poezie înşurubată în cântec.
Gestul lui Walter Ghicolescu este o plecăciune încărcată de dragoste. Ne gândim că poate, poetul Adrian Păunescu va asculta şi se va bucura! Şi cine ştie, va da, cumva, un semn…   

Alte stiri din Muzica

Ultima oră