Ultimii indigeni din Alaska, diseară, pe Discovery

05 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Ultimii indigeni din Alaska, diseară, pe Discovery

În 1980, guvernul SUA a interzis instalarea oricăror noi locuitori în Rezervația Națională pentru Animale Sălbatice din Zona Arctică din Alaska, o regiune protejată, în care trăiesc mii de animale sălbatice.

 

Pe acest teritoriu neatins de civilizație, aproximativ de mărimea statului Carolina de Sud, au mai primit permisiunea să rămână doar câteva familii, instalate în șapte cabane autorizate. Însă în mai puțin de 100 de ani, toate autorizațiile rămase vor expira și niciun om nu va mai putea locui în această zonă. Ultimii indigeni din Alaska va avea premiera marţi, 5 aprilie, de la ora 22:00.

 

Seria urmărește viața de zi cu zi a patru familii care au ales acest stil de viață izolat, la mare distanță de civilizație, dar și unele de celelalte, înfruntând condițiile dure din zona arctică, animalele agresive și diverse alte probleme frustrante, în încercarea de a supraviețui într-una dintre ultimele zone de sălbăticie de pe glob.

 

Oamenii din rezervație conviețuiesc cu animalele, cu care de multe ori împart aceleași bătălii, descoperind că în astfel de condiții omul nu mai este neapărat ultima verigă din lanțul trofic. Seria urmărește săptămânile de dinaintea iernii și apoi întreg sezonul hibernal. Astfel, publicul ajunge să fie complet absorbit de această lume, care altfel ar rămâne pierdută în istorie.

 

Imaginile sunt completate cu cadre filmate de la înălțime, cu drone, derulându-se într-un ritm care respectă întru totul derularea existenței nonconformiste a celor care decid să trăiască doar din ce le oferă natura, complet rupți de civilizație.

 

Cele opt episoade ale seriei oferă publicului o imagine obiectivă, nepărtinitoare, explorând în detaliu perspectivele ultimilor oameni de frontieră autentici ai Americii, alături de familiile lor.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră