Smart FM. Romică Ţociu, invitat la “Antitristul”: “M-a iubit Dumnezeu, Naidin!”

06 Apr 2017
Smart FM. Romică Ţociu, invitat la “Antitristul”: “M-a iubit Dumnezeu, Naidin!”

Sunt prieteni de zeci de ani. În timp ce au înregistrat emisiunea, au descoperit, atât Adrian Naidin, cât şi Romică Ţociu, că au fost încurajaţi de acelaşi om cu “suflet mare”, aşa cum l-au descris ei, Gheorghe Gheorghiu. Urmărind emisiunea “Antitristul”, duminică, de la ora 18,00, la Smart FM, îl veţi descoperi pe Romică Ţociu într-o altă lumina, un om vesel, dar care a avut şi are de înfruntat greutăţi de tot felul, pe care nu le numeşte, dar le înţelegi, citind printre rânduri. Astăzi, este cunoscut de o mare parte dintre români. L-a ajutat să-şi regăsească echilibrul Cornel Palade, care, spune Ţociu, “este mereu cu piciorul pe frână”.

“Meseria asta, de actor de comedie, este trufaşă: succesul şi banii îţi iau minţile. Am reuşit, Palade şi cu mine, să rămânem cu picioarele pe pământ şi să rămânem în timp cu vremurile. Avem copii tineri care nu ne lasă să îmbătrânim”, îi mărturiseşte Ţociu lui Adrian Naidin, la “Antitristul”.

S-a născut într-un loc unde umorul şi fotbalul sunt acasă, in Craiova. Ţociu le-a iubit pe ambele în egală măsură, la un moment dat, în adolescenţă, a fugit de acasă să joace fotbal în echipa oraşului Scorniceşti. “A venit tata după mine, m-a luat acasă să învăţ, am intrat la Şcoala de ofiţeri de la Sibiu, şi-am fugit şi de-acolo, după trei luni. Ai mei au făcut împrumut la CAR să plătească despăgubirile, vreo opt mii de lei, erau cam patru salarii pe vremea aceea”, îşi aminteşte Ţociu.

Actorul relatează şi de perioada în care a ajuns la Teatrul Muzical din Galaţi, unde a întâlnit o mulţime de artişti care i-au devenit ulterior prieteni, între care şi Cornel Palade. Iar una dintre cele valoroase amintiri este când, în urmă unui concurs, a ajuns la Teatrul Constantin Tănase, şi urmă să joace într-o piesă alături de Dragă Olteanu Matei. “M-a iubit Dumnezeu, Naidin! Mi-a dat şansă să joc alături de mari actori. Înaintea piesei, când am văzut că atâta lume cumpără bilet la spectacolul unde urmă să joc şi eu, am plâns zece minute. Îi invitasem pe mama şi pe tata, le-am luat bilete la balcon şi le-am rezervat camera la hotel pe Calea Victoriei. Şi, după spectacol, în timp ce-i conduceam la hotel, am rămas cu tata, care mi-a spus că l-am făcut fericit. ŞI mi-a dat cadou ghiulul lui, un inel pe care-l iubea mult. Nici dacă mi-ar fi dat castele şi păduri moştenire n-aş fi putut fi mai fericit”, povesteşte Ţociu.

Ce te face fericit?, l-a întrebat Adrian Naidin pe Romică Ţociu. “Fericirea mea este fericirea celorlalţi, ştiu că sună pompos, dar aşa e. Dacă spectactorii pleacă zâmbind după spectacol, dacă Nicoleta, soţia mea, îmi spune că mă iubeşte, dacă Palade mai stă jumătate de ora cu mine, după show, dacă îmi rad copiii sunt fericit. Toate acestea înseamnă că am realizat ceva”.

Toate acestea si inca multe altele, vorbe frumoase acompaniate de o muzica superba pot fi auzite la “Antitristul”, duminica, de la ora 18,00, pe 107,3 FM.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră