„Singuri”. Testul suprem de supraviețuire. Poți să scapi cu viață doar cu ce ai în rucsac?

02 Iun 2015
„Singuri”. Testul suprem de supraviețuire. Poți să scapi cu viață doar cu ce ai în rucsac?
History va difuza în premieră globală în peste 200 de teritorii, în luna iunie, serialul documentar „Singuri”. Emisiunea „Singuri” reprezintă cel mai curajos experiment de supraviețuire încercat vreodată pe TV și un test suprem al abilităților omului de a supraviețui. În America, lansarea “Singuri” va avea loc pe 18 iunie, iar în România va avea loc la doar trei zile distanță, respectiv pe 21 iunie, la ora 23:00.

În cadrul emisiunii, zece bărbați vor pleca în sălbăticie doar cu ce pot duce într-un mic rucsac. Vor fi singuri în mijlocul naturii neiertătoare, cu o singură misiune – să rămână în viață cât mai mult posibil. Vor vâna, își vor construi adăposturi și se vor apăra de prădători. Protagoniștii se vor lupta cu izolarea extremă și cu suferința psihică generată de acest salt în necunoscut și își vor documenta chiar ei experiența trăită. Fără echipe de filmare. Fără producători. 500.000$ sunt puși la bătaie pentru cel care rezistă cel mai mult. Acesta este testul suprem de supraviețuire.

Ceea ce diferențiază acest serial de multe alte documentare „de supraviețuire" existente, este puritatea conceptului. Nu există absolut niciun contact cu producătorii, regizorii sau cameramanii. Astfel, cei zece participanți sunt și cei care își documentează experiența, în timp ce își folosesc abilitățile spre a rămâne în pustietate cât mai mult timp.

Provocarea realizării unei astfel de emisiuni a fost în primul rând alegerea celor zece candidați care să dețină aptitudinile necesare de supraviețuire un timp îndelungat cu ajutorul a doar zece unelte alese de ei și, în al doilea rând, instruirea celor zece bărbați pentru a deveni proprii lor producători/ regizori/ cameramani, ceea ce înseamnă utilizarea echipamentelor foto, video, lumini și sunet profesionale, pentru a surprinde cele mai importante momente din viața lor în sălbăticie.

Episoadele rezultate nu au nicio narațiune suplimentară în afară de cea a concurenților și sunt presărate cu hărți și texte explicative pentru simpla orientare a telespectatorilor. Astfel, emisiunea „Singuri” este o producție cu totul unică din punct de vedere al stilului editorial rezultat.  

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră