Pentru al treilea an consecutiv, românii sunt campioni europeni la stat în faţa televizorului

01 Oct 2015
Pentru al treilea an consecutiv, românii sunt campioni europeni la stat în faţa televizorului
Consumul TV a atins un nou record în anul 2014. Conform unui studiu, comandat de grupul german RTL şi realizat de IP Deutschland în 35 de ţări din Europa, consumul TV pe cap de locuitor a crescut anul trecut de la 234 de minute la 237 de minute pe zi.  

România este lider detaşat pentru al treilea an consecutiv, cu un consum mediu de 340 de minute pe zi, adică aproape nouă ore. Interesant este că acelaşi consum a fost calculat şi pentru anul 2013, în timp ce în 2012, românii au petrecut în medie 326 de minute în faţa televizorului. 

Pe locul doi se mentine Serbia, cu un consum mediu de 304 minute, o diminuare de două minute faţă de anul trecut şi de trei minute faţă de 2012. 

Pentru al treilea an consecutiv, podiumul este închis de Portugalia. 296 de minute au petrecut în medie lusitanii în faţa televizorului, cu două minute mai puţin decât anul trecut.

Conform revistei germane Focus, cel mai important salt a fost consemnat în Polonia, de la 247 la 260 de minute. Consumul TV se menţine constant în Germania, 221 de minute.

Creşterea consumului TV este explicată de experţi prin faptul că două evenimente sportive majore, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia şi Jocurile Olimpice de Iarnă din Rusia, au atras foarte mulţi telespectatori în fata micilor ecrane în 2014.

Finala CM2014 a fost urmărită de peste un milliard de oameni pe tot mapamondul, atât în faţa micilor ecrane, cât şi în locurile publice.

 

 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră