O româncă, printre laureații din acest an ai premiului Pulizer

05 Mai 2020 | scris de Bianca Maria Drug
O româncă, printre laureații din acest an ai premiului Pulizer

O româncă, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității București, se numără anul acesta printre câștigătorii premiului Pulizer pentru jurnalism, un adevărat ”premiu Oscar” al mass-media americane.

Monica Ulmanu a fost studentă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), apoi a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual.

A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, inclusiv Thompson Reuters, New York Times și The Guardian, se arată într-o postare în pagina de Facebook a FJSC.

Premiul Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, a fost acordat echipei Washington Post din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală.

Este vorba despre „o serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob”, după cum precizează juriul.

Anunţarea câștigătorilor a fost făcută online de administratorul Pulitzer, Dana Canedy. Ea a subliniat că în „vremurile grele” prin care trece lumea, jurnalismul rămâne la fel de important ca întotdeauna şi că artele continuă să „sprijine, unească şi inspire”.

Lista integrală a premiilor aici

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră