News.ro, o nouă agenție de presă în media din România

12 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
News.ro, o nouă agenție de presă în media din România

În piața mass-media din România și-a făcut apariția o nouă agenție de presă: News.ro.

Conținutul furnizat în timp real de noua instituție media va respecta principiile de bază ale unei agenții de presă: încredere, acuratețe, obiectivitate, exhaustivitate, rapiditate, se precizează într-un comunicat de presă.

Clienții vor putea accesa informațiile furnizate de News.ro prin intermediul unui website dedicat - www.news.ro - începând cu a doua jumătate a lunii ianuarie.
Vor fi publicate materiale jurnalistice grupate în fluxuri de informație specializată: social, justiție, politic intern, economic, eveniment, politic extern, externe, entertainment, cultură-media, sport, agenda zilei.

Timp de o lună, accesul la toate materialele publicate pe www.news.ro va fi liber pentru potențialii clienți, ulterior accesul la fluxurile de știri urmând să se facă pe bază de abonament.

 

Echipa editorială News.ro este formată din jurnaliști cu experiență, majoritatea membrilor echipei venind de la agenția Mediafax, alți jurnaliști fiind selectați de la instituții media importante din România.

Redacția este condusă, din funcția de director editorial, de către Dana Curcea (fost redactor-șef Mediafax) și, din funcția de redactor-șef, de către Mona Hera (fost redactor-șef Mediafax în ultimul an). Irinel Bucur (fost publisher Mediafax) este manager de proiect News.ro. Agenția este condusă de către Cristian Dimitriu, din funcția de director general (fost director editorial Mediafax Group și, în perioada 2007-2011, director general Mediafax). De dezvoltarea agenției se va ocupa Orlando Nicoară (fost director general Mediafax Group).

”Am coagulat, în jurul News.ro, o echipă care reunește unii dintre cei mai buni jurnaliști ai momentului. Putem astfel să ne asumăm faptul că, pe termen scurt, vom construi un nou brand de referință pentru presa românească. Avem know-how-ul și, mai ales, avem pasiunea pentru un jurnalism făcut ca la carte, premise ale unui produs media de succes”, a declarat directorul editorial News.ro, Dana Curcea.

”La News.ro creăm conținut valoros și relevant, adaptat realităților pieței. Acest lucru înseamnă că dăm o atenție deosebită selecției informațiilor și modului în care contextualizăm faptele, ținând cont de rigorile proprii agenției de presă. Acestora li se adaugă deplina libertate din punct de vedere editorial”, a precizat redactorul-șef al agenției, Mona Hera.

”În acest moment, credem că este o oportunitate să lansăm o nouă agenție de presă și să încercăm să facem media ca business. Este nevoie, de ceva timp deja, de jurnalism de agenție de calitate și la News.ro avem toate elementele pentru a face acest lucru. Lansarea din această lună este prima etapă dintr-o serie lungă de lansări de servicii pe care le vom anunța până la finalul anului”, a afirmat directorul de dezvoltare News.ro, Orlando Nicoară.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră