Microsoft va înlocui jurnaliștii cu roboți

30 Mai 2020 | scris de A.A.
Microsoft va înlocui jurnaliștii cu roboți

Microsoft va înlocuit zeci de jurnaliști ce postau știri pe site-ul MSN și va introduce sisteme automate ce vor selecta știrile și le vor urca pe propria platformă, precizează BBC.

Jurnaliștii care la ora actuală evaluează știrile de pe mai multe platforme media vor fi înlocuiți de inteligența artificială conform Seattle Times.

Reprezentanții companiei au declarat că acesta face parte din evoluția firească a afacerii. ”La fel ca marea majoritate a companiilor, noi evaluăm periodic afacerea noastră. În urma rezultatelor obținute, putem reloca anumite sume de bani spre alte zone, putem schimba direcția spre care ne îndreptăm. Această decizie nu a fost adoptată ca urmare a evoluției pandemiei”.

Microsoft împreună cu restul giganților din domeniul tehnologiei, plătesc agențiile de știri pentru a putea să le preia o parte din informațiile prezentate. Rolul jurnaliștilor era de a evalua fiecare știre și de a hotărî modalitatea corectă de a o prezenta.

50 de contracte vor fi încheiate până la sfârșitul lunii iunie, rămânând un număr foarte mic de jurnaliști pentru a supraveghe activitatea.

Jurnaliștii au declarat că extrem extrem de demoralizat să descoperi că poți fi înlocuit de tehnologie atât de ușor și au tras semnale de alarmă cu privire la imposibilitatea a a proteja politica editorială a companiei.

Un jurnalist concediat a declarat presei locale că își petrecea absolut tot timpul studiind despre automatizări și despre cum va evolua inteligența artificială și va prelua marea majoritate a locurilor de muncă, iar acum chiar el și l-a pierdut.

Atât Microsoft, cât și Google și-au exprimat dorința de a folosi inteligența artificială pentru a înlocui oamenii și a reduce costurile.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră