Lansare AGERPRES la ONU: primul Facebook Messenger NewsBot din România și documentarul video Tărâmul dintre ape

29 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Lansare AGERPRES la ONU: primul Facebook Messenger NewsBot din România și documentarul video Tărâmul dintre ape

Premierele au loc în cadrul evenimentului organizat de către Agenția Națională de Presă AGERPRES și Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

AGERPRES NewsBot îi ajută pe utilizatorii de Facebook să identifice cele mai importante știri ale agenției, într-un mod ușor, interactiv și practic. Astfel, cei care vor accesa AGERPRES NewsBot vor putea citi, utilizând Facebook Messenger, știri în limba engleză din domeniile cultură, economic, politică și sport. Mai mult, utilizatorii AGERPRES NewsBot se pot abona la un rezumat săptămânal al celor mai importante știri, care va fi livrat în fiecare zi de duminică la ora 15:00. În România, AGERPRES NewsBot va fi disponibil începând cu data de 1 decembrie, ora 13:00. De asemenea, în curând, va fi disponibilă și varianta în limba română a acestuia.

AGERPRES NewsBot este parte a proiectului AGERPRES Innovation Lab, o inițiativă a Agenției Naționale de Presă dedicată creării unui mediu de inovare, care vizează testarea și implementarea celor mai noi tehnici de producție și distribuție media la nivel național și internațional. Printre proiectele AGERPRES Innovation Lab se regăsesc implementarea unui NewsBot pe Facebook Messenger și crearea unui nou conținut bazat pe arhiva fotografică AGERPRES.

Documentarul video "Tărâmul dintre ape", ce va fi prezentat în premieră la ONU, nu este doar o monografie a localităților care, de-a lungul istoriei, au fost strâns legate de destinul unei națiuni, ci un material care provoacă la o călătorie într-o lume în care totul pare desprins din alte timpuri și unde încercarea vine dintr-o singură întrebare: ce mai poate fi salvat, conservat și dat mai departe?

Cu ajutorul filmărilor aeriene și al filmărilor subacvatice, echipa AGERPRES VIDEO a încercat să ilustreze cât mai bine realitatea unui loc, pe care nu îl prezentăm într-un mod turistic.

Documentarul va fi disponibil online începând cu 1 decembrie, pe pagina de Facebook AGERPRES VIDEO www.facebook.com/AGERPRESVIDEO/ și pe site-ul public www.agerpres.ro.

Tot în cadrul evenimentului de la ONU, AGERPRES va expune o parte din imensa sa arhivă fotografică, imagini care ilustrează cele mai importante momente din activitatea României la ONU, principalele operațiuni de menținere a păcii la care a participat țara noastră, dar și imagini care reflectă viața cultural-artistică, socială, sportivă și politică a țării.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră