Irina Radu vrea creșterea taxei tv

26 Noi 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Irina Radu vrea creșterea taxei tv

Irina Radu s-a întâlnit miercuri cu membrii Biroului permanent al Camerei Deputaților și cu Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, cu participarea președinților Comisiei pentru buget (Viorel Ștefan) și Comisiei pentru Cultură (Gigel Știrbu).

"Am încercat să lămurim situația în care se află TVR-ul, o situație mai complicată ca niciodată. Am răspuns la toate întrebările adresate și ni s-a solicitat un plan. Pentru noi a fost puțin ciudat să se aștepte un plan și fără să se modifice legea. Părerea mea personală este că orice plan fără modificări radicale de lege și chiar de valoare a taxei tv ar fi o păcăleală", a declarat Irina Radu.

"Este vorba de niște cifre care arată într-un anume fel și care ar putea fi funcționale. Dacă ar crește taxa cu foarte puțin... Înseamnă că ne mințim în continuare. Adică nu putem să ne mințim. Nu poate nimeni să vină să ne zică 'Nu mai cereți'. Ba cerem și, dacă nu se dorește televiziune publică nu va mai exista. Vom fi una din țările Uniunii Europene fără televiziune publică. Cineva trebuie să se hotărască România are sau nu are nevoie de televiziune publică sau o televiziune publică puternică, adică 20 la sută share sau o televiziune care abia respiră. Asta nu este decizia noastră, este o decizie de interes național", a adăugat directorul interimar SRTV.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră