Exclusiv în România, la TVR1. Vizitați cel mai frumos canion din Europa

05 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Exclusiv în România, la TVR1. Vizitați cel mai frumos canion din Europa

Mulţi ar putea spune că nu mai e nimic nou de descoperit în această regiune – Valea Prahovei. Echipa emisiuniiExclusiv în România demonstrează însă contrariul şi merge într-un astfel de loc special, în Câmpina. Muzeul Iulia Haşdeu este un templu închinat de enciclopedistul Bogdan Petriceicu Haşdeu fiicei sale geniale, trecute în nefiinţă mult prea devreme, la doar 19 ani.

După acest scurt popas spiritual, telespectatorii sunt invitaţi să vadă ce a mai rămas din Penitenciarul Doftana. O temniţă care, la vremea când a fost construită, era dotată cu încălzire centrală şi curent, ceea ce o făcea una dintre cele mai moderne din Europa.

Povestea Crucii Eroilor Neamului, de pe Caraiman, dar şi a celui care a introdus acest monument în Cartea Recordurilor o aflăm tot la Exclusiv în România de sâmbătă, 5 decembrie, ora 18.00. Acolo se desfăşoară un eveniment special: sportivul şi acrobatul Flaviu Cernescu, prieten al emisiunii, se caţără pe structura Crucii până-n vârf, fără să fie asigurat. Originar din Caraş Severin, Flaviu Cernescu este inginer IT, dar a renunţat la munca sa pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei. De 10 ani merge pe monociclu şi sfidează gravitaţia pe o chingă de numai 2 centimetri, denumită slackline. De data aceasta, el se caţără pe structura Crucii de pe Caraiman.

Exclusiv în România ne mai arată şi Canionul Şapte Scări, votat drept cel mai frumos din Europa, ca şi cele 21 de tiroliene din cel mai mare parc de gen din ţara noastră. Şi tot atunci vom vizita Salina Slănic Prahova, cea mai mare salină din Europa. O ediţie plină de unicate, dar şi plină de adrenalină!

Locuri frumoase, locuri unice - toate împănate cu poveşti bine spuse, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta ediţiei Exclusiv în România de început de decembrie. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră