”Dezastrul din Colectiv”. Un documentar Discovery despre tragedie, va fi difuzat pe 13 martie

05 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
”Dezastrul din Colectiv”. Un documentar Discovery despre tragedie, va fi difuzat pe 13 martie

Mihai Predescu, producătorul filmului documentar ”Dezastrul din Colectiv”, a declarat după vizionarea filmului de către presă că emoţia a fost atât de mare la filmări, încât o parte din materialul filmat nu poate fi difuzat, pentru că el ar declanşa amintiri cutremurătoare. El a mai spus că o parte din materialul filmat nu poate fi povestit şi nici difuzat, deoarece include ”amintiri greu de suportat” şi că ”unii fac terapie”.

”Tragedia nu poate fi cu adevărat povestită. Sunt amintiri greu de suportat. Avem material care nu poate fi difuzat. Unii fac terapie. Un supravieţuitor spunea că nu mai iese din casă de două luni. «Păi, de ce nu mai ieşi?», l-am întrebat. «Pe mine nu mă mai sună nimeni, pentru că toţi prietenii mei au murit», mi-a răspuns”, a povestit Mihai Predescu, la conferinţa de presă.

Filmul prezintă ceea ce s-a întâmplat în seara de 30 octombrie în clubul bucureştean, cu relatări de la martorii care au scăpat din infern. Au fost intervievate mai multe persoane – fani, fotoreporteri, salvatori. Vorbesc supravieţuitorii care au fost sau nu au fost răniţi, rudele acestora, personalul medical şi autorităţile implicate în operaţiunile de salvare. De asemenea, în documentar apar un expert internaţional în efecte speciale şi probleme ce ţin de siguranţă şi un expert în chimie aplicată.

Un expert în efecte speciale

Nick Allder, expert internaţional în efecte speciale, premiat pentru producţii precum ”Alien” (1979) şi ”Al cincilea element” (1997), a luat parte la realizarea acestui proiect în calitate de consultant pentru aspecte ce ţin de siguranţă.

”Toată viaţa m-am ocupat de foc, de siguranţă. Trebuie să ne asigurăm că aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată. Trebuie luate măsuri de protecţie. Aşa ceva nu se întâmplă numai în România, ci peste tot în lume”, a declarat Nick Allder, la conferinţa de presă de la Bucureşti.

Charlotte Reid, producător executiv pentru Discovery Networks International, a spus: ”Filmul e un tribut. Sunt lecţii pe care merită să le luăm în seamă. Discovery spune poveşti despre lucruri universale, nu întreabă cine e de vină, ci prezintă faptele. Cred că face parte din moştenirea Discovery să spună această tragedie. Este o poveste importantă şi este important ca şi alţii să o vadă. Filmul va fi difuzat în câteva ţări , dar nu ştiu în acest moment unde”.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră