TVR2. “Ciprian Porumbescu”, filmul de debut al actorului Vlad Rădescu

06 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
TVR2. “Ciprian Porumbescu”, filmul de debut al actorului Vlad Rădescu

Filmul redă povestea vieţii compozitorului român, în Bucovina aflată sub stăpânire austriacă.

Pentru că era autorul mai multor cântece patriotice, al operetei "Crai nou" şi al celebrei"Balade", dar şi pentru că era activ în cercurile patriotice româneşti, tânărul muzician este arestat. În închisoare se îmbolnăveşte de tuberculoză, boală care va duce la moartea lui timpurie. Dragostea nefericită pentru frumoasa Berta conturează portretul unui artist romantic.

Filmul a marcat, în 1972, debutul în cinematografie al actorului Vlad Rădescu, în rolul lui Ciprian Porumbescu. Vlad Rădescu a absolvit IATC în 1975, la clasa Sandei Manu. A jucat la Teatru Naţional din Tg.-Mureş, pe care l-a şi condus; în Bucureşti a jucat la Teatrul Mic şi a fost director al Teatrului Nottara. Vlad Rădescu a fost prezent şi pe platourile de filmare, dar şi în studiourile de televiziune, cu o carieră bogată de artist plurivalent.

Regia filmului este semnată de Gheorghe Vitanidis, iar alături de Vlad Rădescu, îi puteţi vedea pe Tamara Creţulescu, Amza Pellea, Clody Bertola, Toma Caragiu, Ioana Bulcă, Ion Besoiu şi Emanoil Petruţ.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră