De ce cred unii că Elvis Presley nu a murit acum mai bine de 50 de ani şi încă trăieşte (VIDEO)

14 Ian 2023 | scris de Gabriela Antoniu
De ce cred unii că Elvis Presley nu a murit acum mai bine de 50 de ani şi încă trăieşte (VIDEO)

Elvis Presley, regele rock and roll-ului și vedetă de film, a murit de insuficiență cardiacă la 16 august 1977. Moartea sa a uimit industria muzicală și a devastat milioane de fani din întreaga lume, scrie time.com

În zilele care au urmat înmormânării sale, speculațiile că Elvis nu ar fi murit de fapt au crescut, apărând un mic grup de sceptici. În ciuda declarațiilor clare ale medicilor și ale unui legist că superstarul a murit la 42 de ani, necredincioșii erau convinși că Elvis și-a falsificat propria moarte pentru a se ascunde.

În ultimele patru decenii, fanii din America de Nord au insistat că l-au văzut pe Presley în diverse locuri. În 1989, trei fani entuziaști ai superstarului au creat chiar Societatea de observare a lui Elvis pentru a monitoriza aceste incidente aparente. Unii chiar au susținut că a apărut ca un extra în blockbuster-ul din 1990, Home Alone.

Presley nu este prima celebritate pe care nostalgia noastră obsesivă faţă de cultura pop nu o lasă să dospară.Teorii ale conspirației au apărut după alte decese, de la moartea lui James Dean de la Hollywood, într-un accident de mașină din 1955, până la moartea lui Michael Jackson din cauza medicamentelor, în 2009. Fanii lor insistă că celebritățile preferate trebuie să fie încă în viață.

Una dintre cele mai mari teorii cu privire la motivul pentru care Presley şi-ar fi falsificat moartea e că ar fi vrut să scape de Mafie. Gail Brewer-Giorgio, autorul bestsellerului din 1988 "Is Elvis Alive", reaminteşte într-un interviu recent acordat TIME cum a căutat prin mii de documente ale FBI pentru a ajunge la concluzia că Presley era un erou american care trebuia să intre în programul de protecție a martorilor. "Dacă ştiu că Elvis este azi în viață ? Nu, nu știu ", a spus ea," dar știu că nu a murit pe 16 august. "

Gail Brewer-Giorgio, 78 de ani, a declarat că FBI l-a cooptat pe Presley ca agent sub acoperire în 1976 pentru a ajuta agenția să se infiltreze într-o organizație criminală numită "Fraternitatea", care era alcătuită din zeci de gangsteri. Presley s-a oferit voluntar, stimulat de dragostea sa față de America și respect față de FBI, potrivit lui Brewer-Giorgio.

Ea a spus că agenția l-a abordat pe Presley pentru că un membru al "Fraternității" a avut de-a face cu starul când au discutat despre vânzarea unui avion deţinut de Elvis. Dar când au descoperit că Presley era o cârtiţă, el a fost introdus în programul de protecţie a martorilor.

"Elvis și-a falsificat moartea pentru că urma să fie ucis și nu există nici o îndoială despre asta", a spus Brewer-Giorgio, invocând drept dovezi documente FBI şi interviuri.

FBI nu a comentat imediat declarația lui Brewer-Giorgio. Nu există nicio referire la faptul că Presley a ajutat FBI-ul în cele peste 760 de dosare pe care le-a lansat agenția federală care au legătură cu starul, din perioada 1956-1980. FBI nu l-a anchetat niciodată pe Presley, dar un dosar pe numele său a fost creat pentru că a fost ținta mai multe încercări de extorcare.

Documentele date publicităţii evidențiază cazurile de extorcare și arată admirația lui Presley pentru FBI. În timpul unei vizite la sediul central al FBI în 1971, muzicianul "a vorbit favorabil" despreBbirou și şi-a oferit "serviciile în orice mod", potrivit unui memoriu al FBI.

Există și mențiuni despre avionul lui Presley și despre un aranjament de afaceri care implică avionul. Experții Elvis spun că lipsa dovezilor sugerează că Presley este în viață.

"Dosarele FBI sunt disponibile publicului. Le am. Nu este nimic acolo ", a spus Patrick Lacy, un cercetător al lui Elvis Presley autor al cărţii "Elvis Decoded", care dezvăluie teoriile despre moartea lui Presley.

"Toate dovezile indică că a murit - dovada medicală, raportul martorului ocular", a declarat Lacy pentru TIME. "Falsificarea morţii ar fi impus tăcerea şi implicarea a sute, dacă nu chiar de mii de oameni de-a lungul anilor."

Piatra de mormânt a lui Elvis, o altă dovadă

Scepticii arată, de asemenea, că sunt neconcordanţe în interviurile acordate de familia lui Presley, iar un prenume scris aparent greșit pe piatra funerară a regelui ar fi  încă o dovadă că se ascunde ceva.

Ei susţin că al doilea prenume lui Presley a fost scris în mod intenționat greșit - Aaron în locul lui Aron - pe piatra de mormânt, deoarece scrierea adevăratului său nume ar fi fost tabu de când era în viață. Alţii spun însă că regele a recurs la numele Aaron mai târziu.

Într-un interviu acordat în 2005 lui Oprah, soția lui Elvis, Priscilla, s-a referit la modul în care Presley îşi răsfăţa fiica, Lisa Marie. Scepticii cred că Priscilla a spus: "Este exact ceea ce a spus el într-o altă zi" înainte de a se corecta și de a spune, "ați spus", lui Oprah. Ei susţin, de asemenea, că Lisa Marie a evitat întrebarea lui Larry King în timpul unui interviu din 2003, când a întrebat-o dacă simte vreodată "comunicarea" cu tatăl ei.

Cu toate acestea, majoritatea americanilor crede că Presley a murit în 1977. Un sondaj realizat de Gallup în 1997 a constatat că doar 4% dintre americani credeau că Presley e în viață, în timp ce 93% dintre cei chestionați erau siguri că a murit.

Totuși, Brewer-Giorgio rămâne fermă pe poziție. Ea insistă că dezvăluirile sale se bazează pe fapte și nu pe sentimente. "Eu ştiu ce a făcut cu adevărat", spune ea. "Lumea trebuie să ştie că Elvis Presley şi-a pus viaţa în joc. Cred ca este trist că nu ştim tot despre Elvis", a adăugat ea. "Dacă nu fac asta pentru Elvis, nimeni nu o va face", a conchis Brewer Giorgio, care, surprinzător, nu are nici un album sau vreo amintire legată de regele rock and roll-ului. 

Alte stiri din Life style

Ultima oră