Ana Aslan: „Fericirea este o stare a sufletului care nu durează; există numai momente de fericire”

02 Ian 2021
Ana Aslan: „Fericirea este o stare a sufletului care nu durează; există numai momente de fericire”

Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești, cu aceste vorbe spuse de Ana Aslan te întâmpină website-ul Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie, institut care îi poartă numele, chiar dacă a pierdut gloria de altădată.

Ana Aslan s-a născut în prima zi de ianuarie, în urmă cu 122 de ani, în Brăila, oraș cosmopolit în acele timpuri, port la Dunăre. În volumul Ana Aslan, in memoriam, coordonat de Theodora Bărbulescu-Poli, realizat sub egida Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” și publicat de Fundația Ana Aslan, se găsesc detalii evocate de colaboratori apropiați.

Ana a fost copilul cel mai mic familiei Aslan care a mai avut doi băieți și o fată. În 1897, anul când Ana a venit pe lume, Mărgărit (Măgărdici), tatăl ei, un armean educat, brăilean de vază, avea 59 de ani, iar Sofia, mama, femeie frumoasă și mândră ca orice bucovineancă, vorbitoare de mai multe limbi străine și pasionată de muzică clasică, era cu vreo 20 de ani mai tânără. Ana Aslan povestea mai târziu că a fost mult iubită de tatăl ei, pentru că vedea în ea a doua lui tinerețe. Toți cei patru copii ai familiei s-au bucurat de o educație aleasă. Băieții au fost licențiați ca ingineri la Politehnica din Dresda, iar sora mai mare a fost pasionată de artă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Sursa foto: Fundația Ana Aslan

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră