Uat ză fac!

03 Iun 2016 | scris de Toma Roman Jr.
Uat ză fac!

Succesul în viață

Mă aflam pe o terasă de vagi fițe, undeva lângă Piața Rosetti și așteptam un amic. De-a dreapta mea era un cârd de cinci gâște, cam de 23-24 de ani, din câte am înțeles proaspăt absolvente de studii superioare, venite din provincie să cucerească Bucureștiul. Erau prezidate-coordonate de o blondă urâțică, probabil ”isteața” găștii.

Blonda: ”În anul trei, in ză samăr, m-am dus ueitrăss in ă baar, în steits. Îmi ieșeau tips și era fan, niște ceainiz pipăl mi-au dat tips 500 de dolari într-o seară geast că am făcut jox cu ei și am scos brest-ul mai în față...

O brună, admirativ: Uat ză fac, ce cul...

Blonda, iar: Normali, am avut niște tausănd dolars, am putut să îmi iau clozes de firmă, m-am dus la interviu și m-au emploiat, că m-au văzut chiut și cu brein...Nau, am carieră in compani, la piar...Numa că mi-au adus tu stiupid gărls, nici nu știe să redacteze ă năut. Mast să fac și treaba lor...

O altă brunetă, cu subînțeles: Păi, dimisează-le și ia-mă pe mine, că-s la master...Am faind ă giob doar la col senter, fac ol ză taim pe 12 milioane.

Blonda, cu aer superior: Ghiv mi a si vi, tumorou.”

Sex și tradiție

Peste câteva zile, am ajuns la o altă cîrciumă din zonă, mai boem-sărăcăcioasă. Era 10 seara și voiam să rad o bere-două înainte de a mă retrage la depou. Pe terasa destul de mică era doar masă ocupată, trei băieți și o tipă cu ochelari, destul de evident beți. La o estimare, posedau undeva între 25 și 20 de ani. Aveau mutre-înfățișări compuse la modul boem: unul avea plete, altul coadă, fata avea țoale etno-lălâi, își învârteau singuri țigări, așa cum îi stă bine unui rebel. M-am așezat într-un colț întunecat, destul de aproape de ei.

”Fata cu ochelari: Iz ovăr, i-am tras un șut în cur, ce pana mea, lu moșu...Ai am ă boemian, așa, da el să mă și fac și să stea acasă cu dicu-n sus...Uat ză fac, eu și cu mani...era boring.

Băiat cu coadă: Ăh, giv mi sam apdeits...nu mai ești cu Dan? Ai scăpat, finali? Era cripi să te știu cu ăla, era streingi băiatu! Hali shit, bine că ești fri, acum pot să mă dau la tine, hă, hăăă!

Fata cu ochelari: I tinc că faci jox, ai nău că ești stil cu Oana, nău uei! Plus că ești drancăr și nu te ține ca ciunga de mine. Ai geast finișed cu un ciudat și dau peste ănadăr, faci și urât când ești dranc, ai arătat dicu la parti la Mona...

Băiat cu coadă: Nu-s fă, streingi, Oana a făcut jox, că eram zdrențe și a zis să mă masturbeit în fața ei! Eu sunt numai ă litl aut of deăr, fără inhibiții. Cred că și tu ești aut of deăr.

Băiat cu barbă: Bă, hai că sunteti pervertid. Io-s mai de la cantri, ai cheim in Biucarest abia la 18 ani. Is mai tradișînal. Bunică-miu a fost cif de cuib la legionari...Era ăl mai popiular men din sat și le coțăia dar nu era ănmoral! Ai andărstend să i-o tragi uneia in praivăsi, da nu așa, să o iei la labă in public...Terminați-vă eu chiar îs cristian-ortodox și ai love auăr tradișăns, uat ză fac!”

(...)

Poate dialogurile de mai sus par ireale, dar pe cuvântul meu că le-am auzit și nu au fost singurele de acest gen. Cred că și unii dintre cei care vor citi chestia de mai sus au sezizat situații similare. Dacă stau bine să mă gândesc,la sfârșitul secolului XIX, tot în clasa medie-burgheză, apăruse un fel de franțuzeală stupidă, de categoria ”furculision”. Din păcate, istoria se repetă mai mult în parțile ei hilar-tembele. Totuși nu mă pot abține să nu mă întreb: dacă tot ești cretin, de ce să simți nevoia să-ti exprimi prostia în două limbi pe care le stâlcești?

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră