Testul dolarului lipsă

15 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Testul dolarului lipsă

E o ghicitoare celebră şi are o calitate greu de înteles:chiar şi când află soluţia multi nu cred şi continuă să caute dolarul lipsă.

Trei bărbaţi iau masa într-un restaurant iar nota de plată se ridică la 30 de dolari. Plătesc chelnerului care duce banii şefului de sală. Acesta constată că s-a făcut o eroare pentru că masa a costat doar 25 de dolari. Asă că dă chelnerului înapoi 5 dolari în bancnote de câte un dolar. Lacom ţchelnerul opreşte 2 dolari şi dă înapoi clientilor trei dolari. Asa ca fiecare barbat a platit masa cu cate 9 dolari si ajung la concluzia că masa i-a costat 27 de dolari. Iar dacă punem la socoteală cei doi dolari rămaşi la chelner înseamnă că totul a făcut 29 de dolari. Dar ei au dat iniţial 30 de dolari. Atunci,unde a dispărut un dolar?

Această ghicitoare e dor o şmecherie cu ştaif.Şi deşteaptă. Iată o rezolvare.

Nu putem aduna cei 27 de dolari cu cei doi din buzunarul chelnerului pentru că din cei 27 de dolari 25 au ajuns în casieria restaurantului iar doi dolari la chelner. Si daca adunam cei trei dolari primiti de clienţi de la chelner reiese un total de 30.

Ştiu că tot nu credeţi aşa că va dau o altă rezolvare.

Din cei 30 de dolari daţi chelnerului 25 au ajuns în casierie,trei s-au întors înapoi iar 2 i-a oprit domnul care i-a servit.Se leagă?

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră