Samuel L. Jackson și Magic Johnson, luați drept migranți, în Italia

21 Aug 2017
Samuel L. Jackson și Magic Johnson, luați drept migranți, în Italia

Actorul Samuel L. Jackson și fostul star NBA Magic Johnson și-au petrecut vacanța în Italia, însă au ajuns fără voia lor în centrul unei controverse...

Cei doi au făcut cumpărături la câteva magazine de lux din orașul Forte dei Marmi, apoi s-au fotografiat împreună odihnindu-se pe o bancă. Au fost asaltați de fani care le-au cerut autografe și le-au făcut poze, pe care le-au încărcat apoi pe rețelele de socializare.

O actriță italiană. Nina Moric. a comentat pe pagina sa de Facebook imaginea cu cele două vedete și a scris că "în destinațiile turistice precum Forte dei Marmi sau Milano, imigranții trăiesc pe picior mare cu cei 35 de euro ai noștri" - cei 35 de euro fac referire la suma plătită de italieni pentru a primi și integra în societate valul de refugiați. 

Postarea actriței a fost menționată de peste 1,3 milioane de ori pe Facebook în mai puțin de 24 de orre, iar mulți utilizatori au luat de bune cele scrise de Nina. Așa se face că au început să curgă comentariile în care oamenii critică dur prezența refugiaților în Italia, convinși că aceștia au venit să trăiască pe banii lor.

Pe de altă parte actrița, care este originară din Croația, a fost și ea ținta unui val de injurii și critici, inclusiv din partea unui deputat italian. Ulterior, tânăra a motivat că totul a fost o glumă și s-a declarat surprinsă de avalanșa de reacții pe care a primit-o postarea sa.

Nina Moric face parte din mișcarea italiană de extremă dreaptă CasaPound și participă la marșuri, susține discursuri extremiste și se opune ideologiei „Ius Soli”, conform căreia orice persoană născută pe teritoriul unei țări are dreptul de a primi cetățenia statului respectiv. 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră