Michel Drucker, cea mai mare vedetă de televiziune din Franța, invitat la Ambasada României din Paris. Cu cățelușa...româncă!

26 Feb 2019 | scris de M.C.
Michel Drucker, cea mai mare vedetă de televiziune din Franța, invitat la Ambasada României din Paris. Cu cățelușa...româncă! Galerie foto (3)

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, ales, de curând, preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF), care reuneşte peste 40 de ambasadori din state şi guverne membre, asociate şi observatoare la Organizaţia internaţională a Francofoniei (OIF), acreditaţi în Republica franceză, a organizat o seară a ”rădăcinilor” româno-franceze la ambasada noastră din Paris.

Momentul a fost povestit chiar de ambasador, într-o postare în pagina sa de Facebook, susținută de câteva instantanee de la întâlnirea cu câțiva oameni cărora le este dragă România și pentru că își au rădăcini la noi.

Printre invitați s-a numărat Roxana Mărăcineanu, actualul ministru al Sporturilor din Franța, dramaturgul Matei Vișniec, fostul ambasador al Franței la București, Phillippe Etienne, actual consilier diplomatic al președintelui francez Emmanuel Macron, dar și Michel Drucker, cea mai mare vedetă de televiziune din Franța.

Michel Drucker nua venit însă singur la reședință, ci însoțit de cățelușa sa, Isia, care este...româncă, pentru că vine de la Iași, scrie Luca Niculescu.

Iată, mai jos, postarea ambasadorului României la Paris:

”O seară cu discuții despre rădăcini. Am invitat la ambasadă – și m-am bucurat tare că au acceptat – câțiva oameni cărora le este dragă România.

Michel Drucker, probabil cea mai mare vedetă de televiziune din Franța, ne-a povestit despre copilărie, când mama sa se îmbrăca în fiecare duminică în ie, "la blouse roumaine".

Părinții lui plecaseră de lângă Cernăuți în Franța în anii '30.

Și am continuat, fiecare cu amintirile lui românești, cu Roxana Mărăcineanu, care acum este ministrul sporturilor în Franța, cu Philippe Etienne, consilierul diplomatic al președintelui Macron și fost ambasador la București, cu deputatul Philippe Kleisbauer, ai cărui bunici vin tot din România, cu Matéi Visniec, care ne-a povestit despre teatru, despre Rădăuți, despre Bucovina…

Iar Michel Drucker nu a venit singur, ci însoțit de cățelușa Isia, care e și ea româncă, pentru că vine din Iași :)!”, scrie Luca Niculescu.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră