ȊȚI STĂ MINTEA-N LOC! Un manelist a fost surprins citind Dostoievski!

24 Apr 2016 | scris de Luiza Moldovan
ȊȚI STĂ MINTEA-N LOC! Un manelist a fost surprins citind Dostoievski!
Scene incredibile azi, la un tîrg de Florii unde se susţinea un concert cu manele: un spectator din mulţime, care avea o geacă de piele foarte mişto, pe care scria cu Charley Davidson stătea liniştit cu o carte groasă-n mîini. 
 
Surse demne de încredere au confirmat pentru site-ul nostru că acesta ar fi fost la al doilea volum din “Fraţii Karamazov” şi că omul citea netulburat de zgomotul din jur.
 
Desigur, muzica nu e zgomot, dar am zis şi noi aşa, ca nişte tulburaţi la minte ce sîntem. 
 
Concertul, susţinut de #nuştiucum Salam, a continuat nestingherit, chiar dacă era trollat de prezenţa lui Dostoievski şi a “Fraţilor…” săi. 
 
Omul, un cunoscut consumator de manele, ar fi fost atît de acaparat de carte, încît o frumoasă manelistă care dădea din şolduri lîngă el, cu gînd de destrăbălare, n-a mai dat, deoarece i s-a făcut jenă.
 
“Nu-mi vine saă cred! Aşa ceva nu mi-a fost dat să-ntîlnesc! 
 
Să dea una din trup lîngă tine şi tu să citeşti Dostoievski!”, a spus domnişoara, căreia i se spunea, nu ştim de ce, Bemveu, chiar dacă ea e la feminin. 
 
“Mi-a fost atît de jenă!” a spus Bemveu după ce şi-a revenit. 
 
De altfel, aceasta a spus că l-a mai văzut pe celebrul consumator de manele la biblioteca din oraş, unde acesta are abonament. E singurul abonat la bibliotecă. 
 
La începutul anului, manelistul vine conştiincios şi-şi face abonament pe tot anul. 
 
“Returnează cărţile mai devreme decît spune că le returnează”, a comentat Bemveu, care e prietenă cu bibliotecara, care, la rîndul ei, ascultă manele la serviciu, printre cărţi, că oricum, nu vine nimeni niciodată la o bibliotecă aşa de mică, dintr-un oraş mic-mic. 
 
L-am abordat şi noi pe cunoscutul manelist care citea Dostoievski în mulţime, la un spectacol de manele dar acesta n-a vrut să stea de vorbă  cu noi, deoarece era la chiar monologul lui Ivan şi voia să-nţeleagă foarte bine ce zice ăla acolo.  
 
Comunitatea e şocată şi speră ca acesta să-şi revină, deşi Bemveu spune că nu-i dă nici o şansă. 
 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră