Zuckerberg îl vrea pe Jarvis la el în casă. Iron Man, o inspirație pentru fondatorul Facebook

04 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Zuckerberg îl vrea pe Jarvis la el în casă. Iron Man, o inspirație pentru fondatorul Facebook

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg vrea ca locuința sa să fie administrată de un sistem de inteligență artificială similar celui folosit de Tony Stark în seria de filme "Iron Man".

"Tema acestui an este invenția. Voi începe prin explorarea tehnologiei deja existente, apoi voi începe să învăț sistemul cum să-mi înțeleagă vocea pentru a controla tot ce este în casă — sistemul muzical, luminile, temperatura și așa mai departe. Îl voi învăța să permită accesul prietenilor mei în casă numai uitându-se la fețele lor când vor suna la ușă. Voi învăța tehnologia să mă anunțe dacă se petrece ceva anume în camera fetiței Max atunci când nu sunt eu cu ea. În ce privește partea profesională, mă va ajuta să vizualizez informațiile în dispozitivul digital VR ca să construiesc servicii mai bune și să conduc mai eficient organizațiile mele", a scris Zuckerberg pe Facebook.

Sistemul, care este practic mâna dreaptă a eroului, multimiliardarul Tony Stark, interpretat de Robert Downey Jr, este denumit "Just A Rather Very Intelligent System" sau pe scurt Jarvis.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră