Ce fel de muzică asculta câinii?

27 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Ce fel de muzică asculta câinii?

Cercetătorii scoţieni (deci nu e din seria cu celebrii cercetători britanici) de la Universitatea Glasgow au dat publicităţii un studiu despre muzica preferată de cei mai buni prieteni ai omului. Un indiciu – până acum se credea că e muzica clasică. 

Cercetările dovedesc că acestor animale nu le displac nici sonoritățile moderne.

Specialiștii au descoperit că muzica reggae și soft rock provoacă schimbări pozitive în comportamentul câinilor, iar SPCA Scoția intenționează să instaleze boxe în toate adăposturile sale la care se vor auzi melodii ale unor artiști precum Bob Marley și Jon Bon Jovi.

''În general, răspunsul la diferite genuri (de muzică — n.r.) a fost divers, subliniind posibilitatea ca, la fel ca în cazul oamenilor, și prietenii noștri canini să aibă propriile lor preferințe muzicale'', susține Neil Evans, profesor de psihologie integrativă la Institutul pentru Biodiversitate, Sănătate Animală și Medicină Comparativă din cadrul Universității din Glasgow. 'Muzica reggae și soft rock au provocat schimbările comportamentale pozitive cele mai evidente.

Cercetarea urmează unui studiu efectuat în 2015 de aceeași instituție care a descoperit că muzica clasică are efect calmant asupra câinilor, arată Agerpres.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră