Ce ar spune Seinfeld despre...

08 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Ce ar spune Seinfeld despre...

 

Cum a început capitalismul în Romania

Februarie 1990.Aproape două luni de când Ceauşescu avusese o zi proastă.România era în fierbere:Iliescu voia să introducă perestroika.Forţele progresiste,doritoare de economie de piaţă,privatizare rapidă şi viaţă demnă din ajutorul de şomaj,s-a mobilizat rapid în faţa clădirii Guvernului.

 

Vuia Piaţa Victoriei de revolta celor indignaţi de intenţia lui Iliescu.Cei din faţă strigau cu obidă:Jos Perestroika.
Din nefericire, acustica pieţei lasă de dorit iar luptătorii progresişti din spate nu înţelegeau ce lozincă se striga.'”Jos” se auzea destul de clar,nu era niciun dubiu.Mai departe era ceva neclar, parcă era vorba de un anume Stoica.

 

Şi, de fapt,cine este acest Stoica? Probabil că repectivul,nostalgic al vremurilor trecute,se ascundea în clădirea guvernului şi se opunea, malefic,instaurării capitalismului în Romania.Cum s-a întamplat de atâtea ori in istoria zbuciumată a patriei, salvarea a venit de la un intelectual care, aflat în rândurile din spate,a descifrat enigma.

 

Cu urechile bine ciulite a înteles din dicţia neglijentă a revolutionarilor din faţa că cel care trebuie dat jos e Petre Stoica. Iar lozinca “Jos Petre Stoica” capătă, astfel” un înteles logic.Asa că , dupa ce încearcă un timid “Jos”, tare se bucură că întreaga piaţă preluă numele reacţionarului.


Restul e istorie:un vuiet apocaliptic mătura întreaga Piaţă a Victoriei iar strigătul de “Jos Petre Stoica”deschise un nou drum luminos în istoria ţării.


Aşa a început capitalismul în Romania: printr-o eroare de comunicare.Din acest motiv a şi ajuns o eroare de capitalism.

 

Cine lucrează în chiloţi,câştigă milioane

 

Irina Shayk este topmodel.Apare, de regulă, la marile prezentări de moda în chiloţi. Caştigă câteva milioane de euro pe an.

 

A fost, un timp,prietena fotbalistului Cristiano Ronaldo. Acesta merge la stadion,îşi dă pantalonii jos şi intră pe terenul de joc in chiloţi.Tot ce face în timpul regulamentar de lucru(o oră şi jumatate) este să alerge dupa o minge.

 

Şi el câştigă câteva milioane de euro bune în fiecare an.La fel şi colegii lui, tot în chiloţi şi tot alergând după o minge. Ce să întelegi din toate aceste lucruri?Un singur lucru: toţi cei care nimeresc un loc de muncă în care pot lucra in chiloţi, câştiga mulţi bani. Ai ghinionul să lucrezi în pantaloni, nu te gândi la cine ştie ce bani.Iar daca ai paltonul pe tine, cam faci foamea... Aşa că, un patron şi-a strâns într-o zi angajaţii şi le-a spus: Îmi pare rau , e criză, trebuie să reduc salariile.

Aşa că, va rog, luaţi-vă pantalonii pe voi.Iar dumneata , domnişoară, ramâi asa cum eşti, în chiloţi. Va trebui să găsim o solutie,vom negocia un pic dar asta nu trebuie să te sperie.Ştii, de la o vârstă , totul nu dureaza decât atât: un pic.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră