Ca la nebuni! Nu-mi vine să cred ce mi-a putut face Facebook-ul!

13 Iul 2015
Ca la nebuni! Nu-mi vine să cred ce mi-a putut face Facebook-ul!
Probabil că nu peste multă vreme lumea virtuală ce palpită în rețelele de socializare ne va afecta mult mai puternic viața decât însăși realitatea, semnele sunt clare, deja a început să se întâmple!

Jemma Rogers era o femeie obișnuită, cu o viață banală, ca a multora dintre noi. Asta până in 2008 când a avut proasta inspirație de a se înregistra ca utilizator al platformei de socializare Facebook. Proastă, pentru că în procedura de înregistrare în locul numelui său a folosit un pseudonim: Jemmaroid Von Laalaa.
Ea a mărturisit că a ales această variantă pentru a nu fi sâcâită cu cereri de prietenie din partea cunoscuților, de care era sătulă până peste cap în viața reală.

Printre like-uri, poze cu cafeluțe aburinde, căței și alte animăluțe, trandafirași, toate astea răspândite cu dărnicie pe Facebook, anii au trecut ușor, unul câte unul...

Drama care i-a zguduit din temelii tot ceea ce credea despre viață s-a produs în momentul în care, din motive de securitate Facebook a hotărât ca toți membrii săi să fie înregistrați cu numele lor reale, acest lucru putând a fi dovedit prin prezentarea unui document oficial - carte de identitate, card bancar, certificat de naștere etc.

În virtutea acestei reguli, pentru a evita suspendarea contului său de Facebook, Jemma Rodgers și-a modificat numele înscris pe cardurile sale, cu mult mai sonorul Jemmaroid Von Laalaa.
În zadar, Facebook i-a blocat accesul la cont chiar în ziua următoare.

Dependența mult prea puternică, angajamentul său plin de abnegație față de rețeaua de socializare a făcut ca biata femeie să se adreseze autorităților pentru schimbarea oficială a numelui său.
Nici asta n-a contat pentru Facebook, a primit doar un răspuns automat în care i se comunica faptul că problema ei va fi studiată de administratori.

"Nu pot să cred că urmează să-mi trăiesc viața cu acest nume stupid și încă nu îmi pot accesa contul de Facebook", a declarat von Laala jurnaliștilor britanici.


Alte stiri din Reportaj

Ultima oră