Un mare actor, dublu nominalizat la Oscar, s-a stins din viaţă

28 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Un mare actor, dublu nominalizat la Oscar, s-a stins din viaţă

Actorul britanic nominalizat la Oscar, John Hurt a decedat vineri la vârsta de 77 de ani din cauza unui cancer pancreatic de care suferea din 2015, potrivit presei internaţionale.

John Hurt a avut o carieră emblematică, fiind cunoscut atât pentru roluri în teatru cât și pentru filme.

Veteranul actor a fost nominalizat la Oscar de două ori, pentru rolul din „Midnight Express” (1978), și cel din „The Elephant Man” (1980).

De-a lungul carierei sale britanicul a jucat în peste 200 de filme, inclusiv în producția „Harry Potter”, în care interpreta rolul lui Mr. Ollivander.

Actori și regizori au reacționat pe rețelele de socializare după anunțul privind decesul actorului britanic John Hurt, scriu The Hollywood Reporter și BBC News.
„A fost un talent cu adevărat magnific. Nimeni nu ar fi putut să joace mai bine decât el The Elephant Man”, a scris pe contul său de Twitter regizorul american Mel Brooks. 

„Cele mai sincere gânduri pentru familia lui John Hurt, pentru prietenii și fanii săi. A fost un prieten drag”, a reacționat actorul britanic Kiefer Sutherland.

„A fost o onoare să vă văd jucând în filme, Sire”, a scris pe Twitter actorul american Elijah Wood, cunoscut îndeosebi pentru aparițiile sale în seria The Lord of the Rings.

„John Hurt a fost unul dintre cei mai puternici, implicați și naturali actori cu care am lucrat vreodată. O persoană remarcabilă”, a scris actorul Chris Evans pe contul său de pe rețeaua Twitter.

De două ori nominalizat la Oscar și câștigător al premiului BAFTA decernat de Academia britanică de film, John Hurt a jucat și în serii BBC de succes.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră