Se deschide Gradina cu Filme Cinema & More, din București

14 Mai 2015
Se deschide Gradina cu Filme Cinema & More, din București
Gradina cu Filme - Cinema & More, situata in curtea creart, din strada Lahovary nr.7 (zona Piata Romana), va fi deschisă în această vară, începând de sâmbătă, ora 21.00.

Amenajata intr-o maniera ce reproduce atmosfera gradinilor de vara din marile centre culturale europene, Gradina cu Filme este un proiect aflat la a doua editie care isi propune sa aduca auditoriului cinefil filme consacrate ale artei cinematografice, intr-un spatiu neconventional, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, din subordinea primăriei, a dotat grădina cu un ecran ce-l reproduce pe cel din vechile sali de cinema, cu un proiector special, ce ofera o claritate foarte buna a imaginii, si cu un foarte bun sistem de sonorizare.

Lunea, martea, miercurea (ora 20:30) si duminica (ora 21:30) sunt rezervate filmelor de marca. Inaintea proiectiei de miercuri vor avea loc discutii libere despre lumea filmului, moderate de jurnalistul si criticul de film Ileana Birsan alaturi de cineastii invitati. Actori, regizori si directori de imagine vor impartasi din experientele lor de pe platourile de filmare, isi vor spune parerile legate de productii de cinema si despre cum trebuie privit un film pentru a-l aprecia la adevarata sa valoare. Abordarea temelor va fi relaxata, amicala, iar publicul este invitat sa participe activ, sa intrebe, sa completeze sau sa-si expuna propriile pareri.

Joia si sambata e momentul pentru comedie! Teo, Vio, Costel si alti membri ai Clubului 99 vor sustine momente de stand-up comedy in Gradina, pe tot parcursul verii, de la ora 21:00.

In fiecare vineri, incepand cu ora 20:30, Gradina cu Filme va gazdui ELECTRO Acoustic GARDEN, un proiect muzical inedit care va avea ca invitati solisti si trupe de top din Romania. Astfel, in luna mai vor concerta la Gradina trupele URMA - pe 22 mai si OCS - pe 29 mai.

Duminica este rezervata pieselor de teatru produse de U.N.A.T.C "I. L. Caragiale" care incep la ora 20:00 si proiectiilor de film ce vor avea loc dupa acestea, la ora 21:30. Spectacole precum "Amintiri" de Alexei Arbuzov, "Sylvia" de A. R. Gurnex si "Norman" de Alan Ayckbourn sunt doar primele dintr-un sir de productii de succes ce vor avea loc vara acesta la Gradina cu Filme. (M.M.)

Alte stiri din Film

Ultima oră