S-a stins un simbol al filmului și teatrului francez: Jeanne Moreau

31 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
S-a stins un simbol al filmului și teatrului francez: Jeanne Moreau

Jeanne Moreau a decedat luni, la vârsta de 89 de ani, anunță presa franceză. 

Ea a fost găsită fără viață la domiciliul ei din Paris, a precizat Jeanne d’Hauteserre, primarul arondismentului 8, confirmând o informație a revistei Closer. 

Artista a jucat în peste 150 de filme, în piese de teatru, la televiziune și a înregistrat numeroase discuri. Actriță, realizatoare, Jean Moreau a interpretat numeroase roluri în compania unor mari actori: Francois Truffaut, Louis Malle, Orson Welles și alții. 

Jeanne Moreau s-a născut în 1928. A fost încă din tinerețe remarcată pentru talentul ei actoricesc. În anii 1950, Jeanne Moreau a triumfat la festivalul de la Avignon cu Jean Vilar și Gerard Philipe.

Jeanne Moreau a fost prima femeie care, în 2000, devine membră a Academiei de Arte Frumoase, iar în 1998, cariera ei prodigioasă este încununată cu premiul Oscar de onoare.  
În cei peste 65 de ani de carieră, artista a fost permanent în centrul atenției marilor regizori pentru curajul și forța de a-și asuma roluri extrem de dificile.  

Nimeni nu a reușit vreodată să vorbească mai expresiv despre mare actrița ca Orson Welles. El spunea: ”Ea m-a făcut să întorc capul”.
”Jeanne a plecat. O tristețe absolută”, reacționat pe Twitter președintele Festivalului de la Canners, Gilles Jacob. 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră