Roman Polanski și Bill Cosby, dați afară din Academia Americană de Film

03 Mai 2018
Roman Polanski și Bill Cosby, dați afară din Academia Americană de Film

Academia Americană de Film a anunțat joi seară că i-a exclus dintre membrii săi pe regizorul, producător de filme, actor și scenarist Roman Polanski și pe actorul Bill Cosby, anunță BBC. Sub egida prestigioasei organizații se organizează Premiile Oscar. 

Starul TV Bill Cosby a fost condamnat pentru agresiuni sexuale, la sfârșitul lunii trecute, iar regizorul Roman Polanski a admis că a întreținut în 1977 relații sexuale ilegale cu o minoră de 13 ani. Și producătorul Harvey Weinstein a fost dat afară anul trecut, în urma mai multor acuzații de agresiune sexuală.

Într-un comunicat dat publicității de Academie se precizează că „s-a votat excluderea actorului Bill Cosby și a regizorului Roman Polanski dintre membrii Academiei în concordanță cu standardele de conduită ale organizației. Conducerea continuă să încurajeze standardele etice care le cer membrilor să păstreze valorile Academiei de respectare a demnității umane“, se arată în comunicat.

Numai patru persoane au fost excluse din Academie de-a lungul timpului. Actorul Carmine Caridi a fost primul, în anul 2004, fiind bănuit că a trimis unui prieten imagini confidențiale dintr-un film, care au ajuns mai târziu în mediul online.

Alte stiri din Film

Ultima oră